728×90 caixa onti
Home > Educació > L’alumnat de primer de DAW es prepara per participar en ProgramaMe

L’alumnat de primer de DAW es prepara per participar en ProgramaMe

Un any més, ProgramaMe, el concurs espanyol de programació per a alumnes de qualsevol Cicle Formatiu, està en marxa. Des del Centre Específic d’Educació a Distància de la Comunitat Valenciana, es va organitzar el passat 21 de desembre, com a novetat, el primer Concurs nadalenc de calfament, un enfrontament amistós que pretenia donar a conéixer el funcionament intern de ProgramaMe. Un total de setanta equips de vint-i-dos centres diferents, entre ells l’IES L’Estació, s’inscrigueren en aquest encontre prenadalenc que els ha permés un útil entrenament de cara al Regional online del proper 8 de març, una competició que sí serà classificatòria per a la final presencial a la capital d’Espanya.
La mecànica del concurs, idèntica a la de convocatòries anteriors, possibilita la formació d’equips de tres estudiants, els quals disposaran de quatre hores per resoldre entre vuit i dotze problemes informàtics amb una forta component algorítmica. Tot un repte per als joves participants de cada equip, aïllats de l’exterior i obligats a col·laborar entre sí amb l’ajuda d’un únic ordinador sense connexió a Internet.

ProgramaMe va nàixer a la Comunitat de Madrid l’any 2011 per iniciativa d’un grup de professors del Departament d’Informàtica de l’IES Antonio de Nebrija de Móstoles. Un campionat semblant per als alumnes dels Cicles Formatius Superiors el trobem a les Olimpíades de la Formació Professional o WorldSkills, on també participarem amb Miguel Gandia Huerta el pròxim mes de març.
Dos desafius per demostrar l’alt nivell d’autoexigència que s’imposa l’alumnat d’aquest institut de la Vall d’Albaida.

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’Escola de pares i mares tractarà a la seua programació l’educació inclusiva

Borrell destaca que estes taules redones mostraran com per avançar com a societat és important tindre en compte totes les diferents capacitats de cada persona