El proper dimecres començaran les obres del pati de l’Escola d’Adults d’Ontinyent

El proper dimecres, 29 d’octubre, s’iniciaran les obres de recuperació del pati de l’EPA Sant Carles de la ciutat, així ho ha anunciat l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez en l’acte d’obertura del nou curs en l’Escola per Adults, que tenia lloc en el centre amb presència de més de 200 persones entre autoritats, professors, alumnat i públic en general.

Es tracta d’un espai que deixat d’utilitzar-se per despreniments sobre el talús adjacent, recentment estabilitzat pel consistori, un conjunt de millores amb les quals “donem resposta a la preocupació d’alumnes i docents, una inquietud que compartiem però per a la que haviem de buscar recursos”, explicava. D’aquesta manera, l’Alcalde recordava que “demanàrem, gestionàrem, i decidirem que part de les ajudes de la Diputació vinguen a millorar la seguretat d’este edifici i dotar-lo d’un pati que havia perdut. Hui podem dir que afrontem l’última fase de les obres, que està previst que comencen el proper dimecres”, avançava.

Estes obres que van ser incloses al projecte “Ontinyent Participa”, pel qual la ciutadania havia de determinar les obres més importants a realitzar enguany a la ciutat.  L’actuació, que durà a terme una empresa local, suposa una segona fase de la intervenció que a finals de 2013 ja va dur a terme l’Ajuntament per estabilitzar el talús existent a la part posterior de l’edifici.

La intervenció, que es perllongarà durant al voltant de 3 mesos, recuperarà la funcionalitat del pati que va deixar d’utilitzar-se quan començaren el despreniments al talús, i que afectaren tant al mur que delimita el pati com al paviment del mateix. Per tal de recuperar l’espai original del pati, es substituirà el mur caigut de mampostería per altre de formigó reforçat, adequant una nova barana, restaurant diverses reixes i finalment plantat elements de jardineria.

L’acte d’obertura del nou curs en l’Escola per Adults comptava també amb la presència del Regidor d’Educació, Pepe Pla qui mostrava la seua satisfacció “pel compliment d’una reivindicació històrica que demostra una volta més l’aposta del Govern d’Ontinyent per una educació pública, de qualitat i en les millors condicions possibles, en un centre que fa una gran tasca per a la formació de persones adultes a la ciutat”, assenyalava.

També assistien el Director de l’EPA, Vicent Terol; professorat i alumnes del centre, a més de comptar-se amb la intervenció com a convidat el Rector de la Universitat d’Alacant, l’ontinyentí Manuel Palomar, qui destacava la importància de la formació durant tota la vida com a “un element clau de la societat actual i un avanç en qualitat de vida de la gent gran”. Palomar apuntava que “queda molt encara per desenvolupar en l’àmbit de la formació d’adults i el seu reconeixement”, i que els objectius han de ser “el foment de la participació, la integració i un major accés a l’educació superior”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent elabora 450 dossiers pedagògics personalitzats per a l’alumnat sense accés a internet

El Pla Pedagògic posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent per tal de fer front als …