19/04/2024 - 2:16
Més

    3700 alumnes d’infantil i primària comencen a Ontinyent el curs escolar

    Altres notícies

    El regidor d’Educació lamenta que es faça efectiva la supressió d’unitats educatives i que el Consell “seguisca desatenent un pilar clau del futur de la societat”

    Al voltant de 3.700 alumnes d’educació infantil i primària han començat hui dimecres el curs escolar a Ontinyent, en un inici d’any acadèmic 2014/2015 marcat sobretot per l’augment de ràtio decretat per la Conselleria, que ha motivat la eliminació de tres unitats escolars a la ciutat, (dos d’educació infantil i una de primària) tot i les constants queixes de la comunitat educativa.

    L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Regidor d’Educació, Pepe Pla, aprofitaven l’inici de curs per visitar el Col·legi Rafael Juan Vidal, un centre que compleix enguany el seu 50 aniversari, i que recorrien acompanyats pel seu director, Vicent Domingo. Pepe Pla donava dades sobre una jornada a la qual han començat el curs escolar 3.675 alumnes a Ontinyent (1.051 d’infantil i 2.624 de primària), dels quals 294 s’han escolaritzat per primera volta. Quant a incidències, falten (per estar pendents d’adjudicar) un mestre al Col·legi Bonavista, 2 al Vicent Gironés, i 1/3 al Carmelo Ripoll pendent per completar una reducció de jornada. Quant als instituts de Secundària, que hui també començaven el curs, hi ha 2 baixes de funcionament de centre al IES Pou Clar.

    Jorge Rodríguez destacava que hui “comencem un any més el curs amb ganes tot i tenir un sistema educatiu que no deixa de ser maltractat pel Consell, que desatén les seues competències en la matèria. Una deixadesa “que contrasta amb l’aposta del Govern d’Ontinyent per la formació dels nostres fills, aposta que es constata en accions com la inversió d’un milió d’euros en educació que fa enguany l’Ajuntament: som una ciutat educadora, ens ho creguem, i no anem a escatimar treball ni esforços”.

    L’alcalde assenyalava que el consistori assumeix els salaris dels conserges dels col·legis, el personal de la EPA o el Gabinet Psicopedagògic, i que només a manteniment es destinen 250.000 euros per a calefacció, electricitat, asecensors o reparacions vàries. A més a més cal recordar que l’Ajuntament dha augmentat en un 6% la quantitat destinada a beques per a llibres de text i escoletes infantils per compensar la falta d’ajudes del Consell.

    El Regidor d’Educació, Pepe Pla, lamentava que tot i les constants protestes de la comunitat educativa s’hagen suprimit 3 unitats educatives a la ciutat, lamentant que el Consell “seguisca desatenent un pilar clau del futur de la nostra societat. El dimitit Secretari Autonòmic Carbonell no ens va escoltar, i esperem que el seu successor atenga les queixes que li anem a traslladar per a que complisca amb compromisos de la seua Direcció General com el de dur a terme una reforma a les xarxes elèctriques dels centres de la ciutat”.

    Pla afegia que “junt a les retallades en professorat, tenim les de beques de menjador, llibres i transport, o el desgavell organitzatiu que es constata en no disposar-se a temps d’inspector de secundària, o que els alumnes d’aquesta etapa formativa encara estiguen matriculant-se hui. Obrir el curs el 3 de setembre pensem que tampoc no és adequat, la matèria curricular de primària es va aprovar fa una setmana i també té moltes mancances”, assenyalava. Amb tot, apuntava, “hui no deixa de ser un dia feliç i d’alegria per a l’alumnat, al qual donem la benvinguda al nou curs i especialment als prop de 300 xiquets i xiquetes que comencen la seua escolarització a la ciutat”.

    Tant l’Alcalde com el Regidor coincidien en destacar “el treball i la professionalitat dels i les mestres, que tenen una clara vocació de servei que, juntament amb la voluntat i esforç dels pares i mares, fa que els nostres fills i filles puguen rebre una magnífica educació malgrat les retallades del Consell”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -