Obligats a reduir el pressupost un 10%

El regidor d’Hissenda avança que l’actual govern serà responsable i no va a ajornar el problema “per no deixar un deute imposible d’asumir en el futur”

El pressupost municipal per a 2012 de l’Ajuntament d’Ontinyent va a reduir-se en un 10% respecte a l’any anterior, quedant-se per tant en al voltant de 24 milions d’euros. Esta és la principal novetat de l’esborrany pressupostari per a l’any vinent amb que està treballant-se des del Govern d’Ontinyent, i que, segons el regidor d’Hisenda, Josep Francés, ve totalment condicionat “tant per l’herència que ens ha deixat l’anterior govern del PP com per la important davallada prevista als ingressos”.

Josep Francés explicava hui en roda de premsa que la “complexa herència” que va deixar el govern del PP es constata en diversos aspectes. Un d’ells és el préstec per valor de 2’8 milions d’euros que l’exalcaldesa Lina Insa va signar en 2008 amb carència. Això va evitar al seu govern haver de pagar ni un euro d’eixos diners, i comprometia al govern actual a fer front als pagaments d’aquest deute durant la present legislatura, sent l’import a assumir en 2012 de 1’2 milions d’euros, “100.000 euros mensuals de despesa financera que ens venen adquirits per l’anterior govern”, destacava el regidor d’Hisenda.

Per altra banda, s’afegeix el milió d’euros de dèficit generat baix el mandat del PP en 2010, que ha ocasionat que el tancament del pressupost d’eixe exercici haja estat amb un dèficit acumulat de 2’3 milions d’euros. “Tot açò  crea una situació per la qual s’ha de fer una reducció de despesa de 3’5 milions d’euros”, explica Josep Francés i per això, avançava, “estem treballant en un pla d’estalvi, racionalització, eficàcia i eficiència als serveis municipals, que presentarem en breu, i que vol fomentar l’activitat econòmica i garantir el suport a les persones”.

L’Estalvi de 3’5 milions d’euros es farà, explicava el regidor, aplicant nombrosos canvis respecte als pressupostos anteriors: reordenant els departaments de l’ajuntament, gestionant millor els recursos humans, reduint el cost de l’estructura política, la despesa en arrendaments, en neteja d’edificis, telèfons, assegurances, energia, correu, protocol, despeses jurídiques o en serveis com el de la TVO “que no ens podem permetre prestar”, destacava.

En paraules de Josep Francés, ara sols hi ha 2 camins: el de la responsabilitat, ajustant les despeses als ingressos, “que es el que ens han ensenyat tota la vida a casa” o el de “xiular, mirar a l’altre costat, inventar-se els ingressos i així poder gastar un diners que no tenim, dient que faran un hospital que ens donarà 800.000 euros en llicencies de construcció, o que vendrem un terrenys que ens donaran un ingrés de 500.000 euros més”.

Això, explica el regidor d’Hisenda, és el que va fer l’anterior Govern del PP, que es va gastar el que no tenia, “cosa que no anem a fer nosaltres, perquè és això els que ens ha dut a la situació en la que estan les arques municipals. Nosaltres no anem a ajornar el problema i deixar un deute imposible d’asumir per governs futurs. El nostre camí ha de ser el de tots, el del compromís de tot un poble que estima Ontinyent i la casa que ens representa a tots, que és l’ajuntament”, destacava Josep Francés.

Aquest context, afegit a la incògnita al voltant de què va a fer el nou executiu de Mariano Rajoy amb els deutes que tenen els ajuntaments amb el Govern Central, porten a una situació que farà impossible que els pressupostos per a 2012 estiguen aprovats abans de final d’any, “tot i que a l’objectiu va a ser ara deixar la feina feta, tenint quadrats els pressupostos abans del 31 de desembre, i que els agents socials, especialment el Consell Econòmic i Social i el de Participació Ciutadana tinguen la proposta per poder estudiar-la”, concloïa el regidor d’Hisenda.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Les famílies de 58.925 alumnes rebran per SMS l’accés al ‘val-beca menjador’ per tal d’adquirir aliments a la cadena de supermercats Consum

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport farà l’enviament del ‘val-beca menjador’ als telèfons mòbils de …