728×90 caixa onti estiu
Home > Economia > Licitades les obres Museu del Tèxtil Valencià

Licitades les obres Museu del Tèxtil Valencià

El futur Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana a l’antiga fàbrica de Revert d’Ontinyent està un pas més a prop de ser una realitat. La Plataforma de Contractacions de l’Estat ha publicat el plec de condicions per a l’inici de les obres de construcció del Museu, amb un pressupost base de licitació de 896.192’58 euros (IVA inc), aportats per l’Ajuntament d’Ontinyent i la Generalitat Valenciana. L’actuació permetrà recuperar part de l’històric complex fabril en un edifici amb una superfície de 550 m2, a més d’urbanitzar una parcel·la adjacent de 1.300 m2.

L’alcalde d’Ontinyent i president de la Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (FMTCV), Jorge Rodríguez, explicava que una volta realitzats els enderrocs de les naus que havien quedat fora d’ordenació dins del projecte, el següent pas era executar els tràmits necessaris per iniciar obres, “cosa que ens permetrà seguir avançant per fer realitat un museu que no sols serà un espai d’exposició divulgativa, sinó que es planteja també com espai creatiu de futur i impuls al sector”, assenyalava.

EconomyCash Juny

Al marc d’estos tràmits, cal recordar que el passat mes de febrer el patronat de la FMTCV aprovava el conveni amb la Generalitat Valenciana que permet articular els 700.000 euros que aquesta té consignats als seus pressupostos d’enguany per a estes obres, així com la modificació del conveni signat en abril de 2018 entre Fundació, Ajuntament i Caixa Ontinyent. Aquesta modificació, aprovada també en febrer pel Ple Municipal, permetia a l’Ajuntament acceptar la delegació de la FMTCV per a dur a terme la contractació de les obres que s’està tramitant ara, a més d’articular una subvenció municipal de 200.000 euros. Igualment, al cas que la baixa de l’obra no permeta cobrir el cost de les direccions tècniques de la mateixa, l’Ajuntament podrà assumir estes despeses amb una aportació a la Fundació.

El Plec de Condicions que s’ha publicat ara determina un total de 27 capítols al projecte d’arquitectura, i quant als criteris planteja no sols valorar el preu de les proposicions econòmiques i la reducció del temps d’execució del contracte, sinó que, per les característiques de l’obra, valorarà l’estudi i anàlisi del projecte tècnic. El termini d’execució de les obres serà d’un any, i el termini per a la presentació de les ofertes es perllongarà fins a les 15:00 hores del proper 25 de juny de 2019. 

Tal com es va explicar al seu dia des de l’equip d’arquitectes Soler Torró al voltant d’esta fase de les obres, el primer edifici, plantejat com a un nou contenidor per al programa museístic, tindrà una superfície edificada de 556’6 m2 en una planta baixa amb sala d’exposició, vestíbul, recepció, magatzem de recepció, dos despatxos, tres aseos i un vestíbul d’aseos. També hi haurà un xicotet semisoterrani de 65’57 m2 amb espai per a instal·lacions diverses a més de traster.

L’edifici veurà renovada principalment la seua coberta però mantindrà les seues característiques en general. Junt a esta primera nau s’urbanitzarà una plaça de 1297 m2 amb arbrat i mobiliari urbà plantejada per “esponjar” la zona. Després de la recuperació d’esta nau, la més propera a la Plaça de la Concepció, l’objectiu serà recuperar la nau més propera al riu Clariano.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Tècnics municipals estimen danys per valor de 8 milions d’euros

Prop de 9.000 m3 diaris d’aigües residuals sense depurar recorren la conca del Clariano fins a l’embassament de Bellús