Closeup of a support hands

Igualtat abona les ajudes de renda d’inclusió i dependència a 135.215 famílies el mes de març

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha abonat ja les ajudes a la dependència i a la renda valenciana d’inclusió, que arriben a 135.215 famílies que, aquest mes, han cobrat les diferents prestacions, la tramitació de les quals s’ha garantit des que s’iniciara l’estat d’alarma per la pandèmia de COVID-19.

Els pagaments, que es van fer efectius dins dels cinc primers dies hàbils de mes, tal com estableix el compromís adquirit per la Conselleria, beneficien a 42.213 famílies en el cas de la renda valenciana d’inclusió i a 93.002 persones en situació de dependència, que són ateses a través d’un servei o una prestació econòmica.

Cal recordar que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va garantir, en el moment en què es va decretar l’estat d’alarma per l’emergència sanitària del COVID-19, la continuïtat i correcta prestació dels serveis públics desenvolupats per la Conselleria, especialment en les tramitacions dels expedients de les ajudes de la dependència i autonomia personal i de la renda valenciana d’inclusió.

Així, en una resolució de la Sotssecretaria de la Conselleria es van establir les labors que havien de ser presencials i que afectaven el personal que realitza funcions relacionades amb el pagament de la prestació de dependència, de la renda valenciana d’inclusió i altres prestacions socials.

Ajudes dependència

En aquests moments, en la Comunitat Valenciana hi ha 93.002 persones en el sistema d’atenció a la dependència, de les quals 66.713 reben una prestació econòmica vinculada al servei residencial, servei de dia o per cuidador o cuidadora no professional. La nòmina abonada per aquestes prestacions, corresponent al mes de març, ascendeix a 27.886.447 euros.

Cal destacar que durant el mes de març es van registrar 3.907 noves sol·licituds i es van resoldre 2.412 nous expedients.

Renda inclusió

La renda valenciana d’inclusió social beneficia en aquests moments, a través de les seues diferents tipologies, a un total de 42.213 persones, que han rebut aquest mes un total de 14.042.128 euros en les diferents modalitats de renda.

Del total, 36.946 destinataris i destinatàries reben la modalitat de renda valenciana d’inclusió social (RGIS) per un import de 12.718.928,74 euros; 3.320 són beneficiaris de la renda valenciana per ingressos mínims (RGIM), per un total de 865.883,73 euros i, finalment 1.947 persones la perceben per complement d’ingressos per prestacions (RCIP), per la quantitat de 457.316,22 euros.

Per a agilitar el pagament i evitar possibles problemes derivats de l’estat d’alarma per la COVID-19, es va optar per avançar la comptabilització de les quantitats a satisfer a mitjan mes, garantint així que els pagaments s’hagen pogut fer dins dels terminis establits.

Cal recordar que la renda valenciana d’inclusió va entrar en vigor en 2018 amb l’objectiu d’oferir una resposta digna i de justícia a les realitats de carència, de vulnerabilitat i precarietat. Es concep com un dret subjectiu que es concreta a través d’una prestació econòmica o un procés d’inclusió social dirigida a cobrir les necessitats bàsiques que garantisquen la qualitat de vida combatent l’exclusió i la vulnerabilitat social.

Tramitació urgent

Una de les mesures adoptades per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a agilitar els procediments de totes dues prestacions durant l’emergència sanitària ha sigut realitzar per urgència les tramitacions de les sol·licituds de dependència en aquells casos d’especial vulnerabilitat, la qual cosa permetrà que les ajudes es gestionen sense necessitat de remetre, prèviament, tota la documentació necessària, que es realitzarà una vegada finalitzat l’estat d’alarma per COVID-19.

En aquests casos, seran els equips d’atenció primària dels serveis socials els encarregats de detectar aqueixa urgència i comunicar a la Conselleria aquelles sol·licituds de dependència que hagen de tramitar-se, igual que ho faran amb les peticions de la renda valenciana d’inclusió, que es tramitaran amb caràcter urgent per la situació d’especial vulnerabilitat arran de la pandèmia.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Ple d’Ontinyent aprova per unanimitat el conveni amb ATEVAL per desenvolupar un Clúster Sanitari del sector tèxtil i afins

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous per unanimitat de tots els grups el …