20/06/2024 - 23:04
Més

  Més inversions per al 2016 i rebaixa de l’IBI a Ontinyent

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent duplicarà les inversions en 2016 (de 1’8 a prop de 4 milions d’euros) i disminuirà el deute municipal en 1 milió d’euros, tot i realitzar una rebaixa de general del 10% de l’IBI als contribuents que implica una rebaixa dels ingressos municipals en 800.000 euros. Així ho feia saber hui el regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, en presentar el pressupost municipal elaborat pel Govern d’Ontinyent per al proper exercici, un pressupost equilibrat de 30 milions d’euros tant d’ingressos com de despeses.

  Entre els aspectes més destacats, es troba la important inversió prevista en millores urbanes i d’instal·lacions esportives o l’estabilització dels capítols de personal i despesa corrent després d’anys d’ajustos. També l’augment de les partides per al fons global del CES o les ponències d’educació, esports i cultura i la reducció en un 40% del pagament d’interessos als bancs, així com l’increment de l’activitat econòmica a la ciutat que es constata en base a
  l’augment dels ingressos per l’impost de construccions.

  Joan Sanchis destacava que amb aquest pressupost, al Govern d’Ontinyent “tornem a quadrar el cercle perquè rebaixem els impostos i el deute, al mateix moment que augmentem la inversió i destinem els diners a polítiques per a les persones i promoció econòmica”. La reducció del deute el deixarà en 10’4 milions a finals de 2016, 10 milions per baix dels 20’4 que hi havia en 2011.

  Sanchis afegia que “a més a més, tot açò es fa aprovant el pressupost en l’any anterior al de la seua execució i entrant en vigor a l’1 de gener, un fet que es produeix per primera volta en molts anys”, explicava. De fet, el pressupost, que ha estat remès hui al CES, al Consell Veïnal i al Consell de Ciutat, i que s’explicarà en breu als diferents consells sectorials (Consell Veïnal 25 de novembre, Consell de Ciutat i Consell Econòmic i Social de 26 novembre), està previst que s’aprove a la primera setmana de desembre per a què després dels preceptius tràmits estiga en vigor quan comence l’any.

  El regidor d’Hisenda destacava respecte de l’augment de les inversions que “anem a duplicar-la amplament al pressupost, en 2016 respecte a 2015, ja que si comptem els recursos municipals i els ingressos que rebrem del pla de la Diputació, passem de 1’8 a prop de 4 milions d’euros, que es la xifra que ens vam marcar com a objectiu invertir cada any. En 2016 ho complirem, i gràcies al pla de la Diputació a més podrem fer-ho baixant el deute”, explicava.

  Entre les despeses destacades es troben algunes com la dotació d’una partida de 320.000 euros per a subvencionar la rehabilitacions de vivendes, la creació de partides per posar en marxa el Pla de Mobilitat i el Pla Estratègic de Ciutat, o el notable augment de les activitats de ponència: en activitats de cultura es passa de 23.500 a 80.000 euros, en activitats d’esports es passa de 7.000 a 24.000, un 240% d’increment als dos casos; en activitats de ponència de medi Ambient es passa de 5.000 a 20.000 euros; en activitats de ponència d’educació de 6.000 a 8.000; en activitats de ponència en matèria de joventut es passa de 5.500 a 15.000, un 172%; el fons global del CES passa de 110.000 a 140.000 euros, quasi un 30%. També es preveu com a novetats 120.000 euros per al programa xarxallibres i 20.000 euros per a commemorar l’any Gomis.

  Així mateix, pugen les subvencions a les associacions esportives (100%); de promoció econòmica (25%); festives, culturals i veïnals (25%); i sociosanitàries (20%). En aquest sentit Sanchis explicava que “durant l’anterior legislatura i degut a la situació en què ens vam trobar l’ajuntament vam haver de fer un esforç per controlar la situació i reduir la despesa, vam haver de demanar un esforç a les associacions i es van reduir subvencions. Ara que l’Ajuntament gràcies a la gestió eficient que hem fet està més sanejat, anem a tornar eixa comprensió i col·laboració de tots i en forma d’augment a tots els fons globals de subvencions”, apuntava.

  Pel que fa a l’apartat de personal hi ha un increment del 4’14%, que es deu a la inclusió d’un Pla d’Ocupació Municipal i l’increment del 1% del sou dels funcionaris i a la devolució del 50% de la paga extra de l’any 2012, estes dues mesures marcades per la llei de Pressupostos Generals de l’Estat pel Govern Central. Per contra, la despesa financera baixa un 40%: cada vegada l’Ajuntament deu menys diners als bancs.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -