El Govern prohibeix l’alça de preus en serveis funeraris

El Govern d’Espanya ha prohibit que els preus dels serveis funeraris s’incrementin a causa del COVID-19. Així, durant el període de vigència de l’estat d’alarma, els preus dels serveis funeraris no podran ser superiors als que existien abans del 14 de març.

La mesura té caràcter retroactiu des de l’inici de l’estat d’alarma i per això, en el cas de serveis ja abonats a preus superiors als establerts amb anterioritat al 14 de març de 2020, l’empresa haurà d’iniciar d’ofici la devolució de la diferència.

Els usuaris disposaran de sis mesos des de la data de finalització de l’estat d’alarma per a sol·licitar el corresponent reemborsament en el cas que hagi pagat un preu superior.

Aquesta mesura estableix que les empreses de serveis funeraris hauran de facilitar a l’usuari, amb caràcter previ a la contractació del servei, un pressupost desglossat per cadascun dels conceptes inclosos en el mateix i la llista de preus vigent amb anterioritat al 14 de març de 2020, fins i tot en el cas que resulti necessari realitzar actuacions específiques a conseqüència de les defuncions produïdes per causa del COVID-19.

L’incompliment de qualsevol de les obligacions establertes en aquest apartat tindrà la consideració d’infracció a l’efecte del que es disposa en el Reial decret legislatiu 1/2007, de 16 de novembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’Ajuntament d’Albaida presta cobertura social a 46 famílies durant l’Estat d’Alarma

Complits els dos mesos del Decret d’Estat d’Alarma moltes famílies han vist agreujada la seua …