66 habitatges en ruïna rehabilitats al centre històric

Els habitatges rehabilitats al centre històric d’Ontinyent amb una inversió total de 2 milions d’euros dins el programa ARRU estan començant a ser ocupats. La 1ª tinent d’alcalde, Rebeca Torró, el regidor de Territori, Jaime Peris, i el de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, han visitat alguns dels 66 els pisos i cases pràcticament en ruïna que han estat transformats en espais habitables i moderns amb aquest programa de Rehabilitació i Regeneració Urbana, posat en marxa gràcies al conveni signat per l’Ajuntament d’Ontinyent, el Ministeri de Foment i la Conselleria d’Habitatge de la Generalitat Valenciana.

Al marc de l’ARRU, les persones propietàries han pogut executar actuacions de rehabilitació i regeneració urbana als barris de Raval-Poble Nou i La Vila, comptant amb ajudes públiques que han superat els 900.000 euros per a realitzar actuacions per un cost total dels referits 2 milions d’euros. Rebeca Torró, qui ocupava el càrrec de Directora General d’Habitatge al moment de signar-se el referit conveni, destacava hui durant la visita que tenia lloc juntament amb alguns dels constructors i propietaris implicats que “recuperar estes vivendes ha permès atendre millor la demanda de lloguers a preus assequibles que estem tenint a la ciutat per gent que en molts casos ve de fora a treballar a la ciutat o a estudiar al Campus d’Ontinyent. Però a més s’ha contribuït a reactivar l’economia dels oficis implicats en la rehabilitació, motiu pel qual estem doblement satisfets”, manifestava.

Amb el programa ARRU s’han pogut realitzar obres en 66 vivendes que han comprés des de la recuperació d’elements estructurals de l’edifici, millora de l’accessibilitat o adequació d’elements comuns com l’edificació d’altres 6, en una àrea d’actuació que comprèn 22 illes i 560 parcel·les situada principalment als barris de Raval-Poble Nou i La Vila, la zona més degradada del centre històric d’Ontinyent.

En total, la ciutat ha comptat amb una inversió els 5’8 milions d’euros en obres de rehabilitació al període 2016-2018 gràcies als diversos programes posats en marxa per l’Ajuntament o amb la seua participació, com ara el propi ARRU, el programa “Ontinyent Rehabilita”, que des de 2016 ha registrat prop de 200 sol·licituds i atorgat 973.000 euros d’ajudes municipals; o altres línies d’ajudes a la rehabilitació com El Pla Renhata de la Conselleria d’Habitatge (que inclou ajudes per a la reforma de cuines i banys); o el Programa de Rehabilitació Edificatòria, Eficència Energètica i Accessibilitat, inclosa dins d’un Pla Estatal per fer aquest tipus d’actuacions.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’Ajuntament d’Albaida presta cobertura social a 46 famílies durant l’Estat d’Alarma

Complits els dos mesos del Decret d’Estat d’Alarma moltes famílies han vist agreujada la seua …