CCOO denuncia la falta de personal en Urgències de l’Hospital d’Ontinyent

La Secció Sindical de CCOO del Departament de Xàtiva-Ontinyent denuncia que no hi ha personal suficient per a cobrir les noves instal·lacions del Servei d’Urgències de l’Hospital d ́Ontinyent. Les reformes efectuades i el nou material no poden utilitzar-se per la reduïda plantilla, perquè l’ús de les noves instal·lacions funcione a ple rendiment (després de nou mesos des de la seua reobertura) seria necessària la contractació d’un mínim de 6 infermeres/us, 5 tècnics/as de personal auxiliar d’infermeria i 1 celador/a, a més de la dotació corresponent de personal facultatiu.

El passat dia 5 de desembre de 2017, Carmen Montón, com a màxima representant de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va visitar les recentment remodelades instal·lacions del nou Servei d’Urgències de l’Hospital d ́Ontinyent que començaven a funcionar al juny del mateix any. Aquesta reforma ha suposat una inversió de més de 450.000 euros en obres i de 150.000 euros en aparataje.

Segons les paraules de la pròpia consellera, “gràcies a aquesta inversió s’han millorat totes les instal·lacions del Servei, per a poder tractar millor als pacients i els seus acompanyants, reduint l’estrès que els genera l’entrada en Urgències”. Certament, ara el Servei compta amb espais més amplis i millor dissenyats, i amb dues sales d’observació (d’adults i pediàtrica) amb la finalitat d’evitar l’espera dels pacients en els corredors.

En la mateixa visita, la consellera Munt assegurava que les inversions que estava duent a terme el Consell en el Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent són “un exemple de l’aposta d’aquest Govern per l’enfortiment de la Salut Pública després d’anys de retallades i abandó del públic”.

Doncs bé, a dia d’avui la inversió econòmica en personal, necessària perquè aquestes instal·lacions funcionen, és de zero euros. De fet, les noves sales d’observació “per a poder tractar millor als pacients” romanen tancades per aquesta falta de dotació de personal i, més concretament, la d’adults s’ha convertit en una sala de tractaments, romanent, la de pediatria, encara clausurada.

El Departament de Xàtiva-Ontinyent valora positivament tant la reforma del Servei d’Urgències de l’Hospital d ́Ontinyent, així com totes i cadascuna de les inversions que el Consell decidisca, sempre en benefici de tots i cadascun dels habitants de la nostra Comunitat, però al mateix temps, aquest sindicat denuncia la ineficàcia de la reforma d’un Servei que no es complementa amb els recursos humans necessaris perquè siga completament efectiva.

A més, suscita gran inquietud la perpetuació en el temps de la pèrdua dels quasi 8.000 llocs de treball en la Consellería de Sanitat, de la qual aquest hospital no està exempt. El bon fer dels seus treballadors/as, ha contribuït a mantenir els estàndards de qualitat en la prestació sanitària del Departament durant aquests anys de crisis, malgrat comptar amb plantilles contínuament infradimensionadas i recursos deficitaris.

Per aquest motiu des de CCOO exigim, per part de la Conselleria, un major grau d’implicació amb aquest Departament de salut, i en concret, demandem que es dote de la plantilla adequada tant al servei d’Urgències de l’amb la finalitat de que puga funcionar a ple rendiment, tal com estava previst en els seus inicis, així com a la resta de serveis del Departament de Salut de Xàtiva- Ontinyent, que continuen deficitaris en dotació de personal.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Consell Local de Medi Ambient d’Ontinyent aprova per unanimitat la restauració i modificació d’usos de la Finca Fuset

El Consell Local de Medi Ambient d’Ontinyent aprovava per unanimitat la restauració i modificació d’usos …