Tallers d’escriptura creativa per a persones adultes on-line

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu posa en marxa a partir de la setmana que veu tallers d’escriptura creativa per a persones adultess que és podran seguir en la web consultar ací i en els xarxes socials de la Biblioteca.

Des del 30 de març, i durant tot el mes d’abril, els ciutadans que ho desitgen poden assistir a les sessions que s’oferiran cada dilluns, dimecres i divendres, als 11.00 hores, en la modalitat de castellà i valencià. Un curs anirà seguit de l’altre.

Els tallers d’escriptura formen part d’un paquet d’activitats en línia que està desenvolupant la Direcció General de Cultura i Patrimoni perquè els ciutadans puguen gaudir de continguts culturals des de la seua pròpia casa i fer més suportable el confinament per l’emergència sanitària del COVID-19.

Els tallers consistiran en uns vídeos d’uns deu minuts de duració en els quals de manera didàctica s’ensenyen tècniques i recursos literaris per a endinsar-s’en el món de l’escriptura i en els reptes amb què s’enfronta l’escriptor.

El taller en valencià s’impartirà per l’escriptor David Mateo i la contacontes i gestora cultural, Laia Serna, gerents de Rebombori Cultural.

Entre els seus objectius es troben que els assistents al curs gaudisquen i aprenguen els fonaments de la creació literària, i també aprenguen a desenvolupar la creativitat, estimular la imaginació i facilitar l’accés al món editorial.

Els dotze sessions del taller és distribueixen en els tems següents: ‘Què ens impulsa a escriure’, ‘La prosa i la paraula’, ‘Els gèneres literaris’, ‘Formes bàsiques de la ficció’, ‘Tipus d’escriptors’, ‘La trama’, ‘El narrador’, ‘Personatges’, ‘Diàleg’, ‘Descripció’, ‘Microcontes’ i ‘Correcció de textos’.

El curs en castellà l’imparteix el novell·llesta, contista i dramaturg, Vicente Marco, que és planteja dotar els assistents dels eines i tècniques d’escriptura, tant de narrativa com de dramatúrgia, perquè puguen compondre els seues pròpies històries.

El va guiar del seu curs veu marcat pels tems següents: ‘Per a què serveix comptar històries’, ‘Consells per a escriptors’, ‘Estímuls creatius’, ‘El propi estil’, ‘La bastida narrativa i els recursos gastats com a ‘bastida narrativa”, ‘L’expectació, el temps, la manera i el ritme’, ‘Qui conta’, ‘Els personatges’, ‘El diàleg’, ‘La descripció’, ‘El procés de revisió i tancament’ i ‘Els errors més comuns’.

Aquesta activitat s’emmarca dins de ‘reaCtivem’, el paquet de mesures de Cultura de la Generalitat entre els quals és troba oferir activitats a distància dels diferents espais culturals públics autonòmics.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

«OntiFESTvirtual» torna a les xarxes amb música en directe des d’Ontinyent i La Vall

Les regidories de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Ontinyent han organitzat per a aquest dissabte …