728×90 caixa onti
Home > Cultura > Un pas més en la recuperació del llegat de Josep Melcior Gomis

Un pas més en la recuperació del llegat de Josep Melcior Gomis

L’obra de Josep Melcior Gomis serà més accessible pròximament gràcies una publicació, fruit de l’estudi realitzat durant anys per l’ontinyentí Miquel Àngel Múrcia, qui ha treballat la seua tesi doctoral sobre el mateix Gomis.

En col·laboració amb la institució El Magnànim, Múrcia ha publicat recentment un llibre que trau a la llum una part d’aquest llegat de Gomis a través d’un estudi de la música de saló lírica del compositor ontinyentí.

En paraules de Múrcia a TV Digital Ontinyent, “allò important d’aquesta publicació no és només l’estudi, sinó les partitures, editades a net, de gran part de les cançons líriques del músic Gomis”. Aquestes partitures, segons explica l’estudiós ontinyentí, permetran recuperar part de l’obra de Gomis per tal que puga ser de nou interpretada. En aquest sentit, Múrcia apunta que el gran problema existent amb el llegat de Josep Melcior Gomis és que la seua obra no estava a disposició dels músics per a poder ser interpretada i escoltada en recitals. En definitiva, aquesta publicació “suposarà un salt qualitatiu en la recuperació de Gomis”, afirma Múrcia.

El llibre ja es troba a la venda i comptarà amb presentacions oficials a València pròximament.

Miquel Àngel Múrcia ja va participar en altra obra relacionada amb el compositor Josep Melcior Gomis, “Melcioret vol ser músic”. Aquest llibre, enfocat a públic infantil, contava la història de Gomis amb textos del mateix Miquel Àngel Múrcia i David Palmer, i amb il·lustracions de Paqui Constant.

Sobre Victor Vidal

Victor Vidal
Graduat en Comunicació audiovisual per la Universitat de València i especialitzat en Direcció de cinema per l’Escola de cinema Nou Prodigi de Barcelona. Anteriorment, becari a TVE València i Agencia EFE València. És col·laborador en tasques de redacció, càmera i muntatge a Televisió Digital d’Ontinyent.

També pot interessar-te

“Memòria de la Modernitat” inclourà en exclusiva per a Ontinyent el quadre Pescadoras Valencianas” de Sorolla

Adquirit en una subhasta a Londres en 1979, és una de les peces patrimonials més valuoses i importants de propietat pública a la Comunitat Valenciana