Més de 1200 persones en la 22a Diada musical de la Vall d’Albaida

Els carrers del Ràfol de Salem van acollir 35 bandes arribades de tota la comarca per participar en la 22a Diada musical de la Vall d’Albaida celebrada el passat dissabte, 16 de juny. En total, més de 1.200 persones prengueren part “d’una de les torbades més nombroses de les que duem a terme al llarg de l’any”, segons Filiberto Tortosa, president de la Mancomunitat, “ja que pràcticament tots els municipis, per menuts que siguen, tenen en la seua societat musical un referent cultural imprescindible”.

La Unió musical i l’Ajuntament del Ràfol de Salem van ser els encarregats de l’organització en una vesprada calorosa que no va impedir “que pràcticament tots els nostres veïns eixiren a vore un acte que per primera vegada arribava al nostre poble”, en paraules de l’alcaldessa, Carolina Mengual, que es mostrava “agraïda a totes les persones que han fet possible la realització d’esta Diada i, especialment, a totes les bandes de música per la seua participació”. L’ocasió va servir també per reconèixer la llavor de tres membres històrics de la banda local i de la seua madrina d’honor, Palmira Calabuig.

La cita va comptar amb la presència de la subsecretària general de Governació, Juana María Forés, i de la directora general d’Acció social i Majors, Pilar Albert. Igualment, acudiren al Ràfol de Salem el president de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida, Filiberto Tortosa, i el conseller de Cultura, Julià Engo, així com alcaldes i regidors de totes les poblacions participants. Al seu torn, la Federació de societats musicals va estar representada pels presidents provincial, Salvador Benavent, i comarcal, Juan Cháfer.

Per a Julià Engo, “la successió de totes les bandes presents al Ràfol de Salem ens va permetre als espectadors conèixer la riquesa i la diversitat de propostes musicals existents a la Vall d’Albaida”. Així, el conseller de Cultura emfatitzava que “vam poder veure interpretacions de pasdobles de totes les èpoques a càrrec de societats centenàries i d’altres de recent creació formades per músics de totes les edats”. A més, Engo renovava “el suport institucional i econòmic que des de l’Àrea de Cultura de la Mancomunitat donem a les formacions musicals i apostem per la seua declaració com a béns d’interés cultural”.

Al seu torn, Filiberto Tortosa destacava “la implicació de les diferents societats per seguir una tradició de més de vint anys ja que tan sols van haver-hi tres absències i eren justificades; circumstància que demostra l’interés de totes elles per recórrer cada any els carrers d’una de les nostres poblacions”. Per això, el president de l’entitat comarcal també mostrava el seu reconeixement “a la Unió musical del Ràfol de Salem i el seu consistori pel bon desenvolupament de l’acte perquè durant unes hores la localitat va duplicar els seus habitants amb un gran ambient amenitzat amb els millors sons de la Vall d’Albaida”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Música en casa i decoració als balcons per posar color als dies de pandèmia en Ontinyent

Les regidories de cultura, festes, joventut i infància agraeixen la bona resposta a les iniciatives …