L’Arxiu d’Ontinyent participa de la mostra “Cal•ligrafies de la Malaltia” amb documents del Segle XIX

La mostra sobrepasa les 1.000 visites al seu primer mes d’exposició al Centre Cultural Caixa Ontinyent

Els nombrosos visitants que s’estan acostant estos dies a la mostra “Cal·ligrafies de la malaltia. Lletra de Metge” a Ontinyent estan tenint ocasió de contemplar una extensa sèrie de documents de la segona meitat del SXIX i la primera del SXX que pertanyen a l’Arxiu Municipal d’Ontinyent. Per la mostra, organitzada a la ciutat per la Universitat de València i la Fundació Campus Ontinyent per mostrar una particular revisió de l’escriptura manual dels facultatius de l’últim segle, han passat ja més de 1.000 persones des de la seua inauguració el passat mes de novembre, superant amplament les 800 visites que va rebre la mateixa exposició al seu primer mes i mig al Palau de Cerveró de València.

Exposició Caligrafies OntinyentOntinyent té un paper destacat a la mostra, que a més de comptar amb un espai propi dedicat a l’ontinyentina familia de metges Galiana, inclou documenta de l’Arxiu Municipal com ara el “Llibre d’actes de la Junta Local de Sanitat 1877-1887”; el “Llibre d’actes de la Junta Local de Sanitat 1929-1948”; el document “Expedients diversos de Secretaria”de l’any 1883, unainstància de diversos metges sobre la divisió del municipi en districtes mèdics; així com certificats diversos dels anys 1936 a 1947 de metges de l’època com Rafael Galiana, Enric Cerdà o Carles Bonastre.

El President de la Fundació Campus Ontinyent i Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, mostrava la seua satisfacció per l’acollida que està tenint la mostra entre els estudiants a la ciutat, aconseguida gràcies a uns tallers didàctics coordinats des del Departament d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent que han permès fer-la interactiva i fomentar les visites. La gran acollida dispensada a Ontinyent a l’exposició “Cal·ligrafies de la malaltia. Lletra de Metge” ha motivat que aquesta s’haja prorrogat fins al proper 6 de gener de 2013, podent ser visitada fins eixa data en horari de dimarts a diumenge, de 18 a 21 hores, i dissabtes i diumenges, de 12 a 14 hores al Centre Cultural de Caixa Ontinyent, al Carrer Major.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

«OntiFESTvirtual» torna a les xarxes amb música en directe des d’Ontinyent i La Vall

Les regidories de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Ontinyent han organitzat per a aquest dissabte …