Home > Cultura > La Simfònica Caixa Ontinyent tanca la temporada amb la 5a Simfonia de Beethoven

La Simfònica Caixa Ontinyent tanca la temporada amb la 5a Simfonia de Beethoven

El passat , l’Orquestra Simfònica Caixa posava fi a la seua 5ª temporada com a orquestra resident del d’. Una temporada en la qual ha comptat amb grans solistes i directors del panorama nacional i internacional com és el cas del director Jose Rafael Pascual Vilaplana, dels solistes del Cor Nacional d’Espanya, Francesca Calero, Negar Mehvaran, Ariel Hernández i Manuel Torrado, la cantaora Isabel Julbe i per últim, el director Xavier Gagnepain.

En aquest sentit, al llarg del 2016 l’orquestra ha interpretat un programa complet i variat amb bandes sonores del cinema, l’ a i l’estrena d’Avern, del director titular de l’orquestra, Saül Gómez, El amor brujo de M. de Falla, la 5ª Simfonia de Chaikovski i l’homenatge a Gomis. I com a colofó, la interpretació de la 5ª Simfonia de Beethoven, una obra d’alt nivell de dificultat considerada de les més importants del repertori clàssic-romàntic.

Una cloenda de luxe per a una temporada en la que l’orquestra ha demostrat que, tot i ser una agrupació de caràcter formatiu, està aconseguint un gran nivell interpretatiu. I així es va demostrar no sols a l’escenari sinó també quan Lluís Muñoz, d’, va fer entrega del Libro de Oro a Alex Borrell, regidor de cultura, i a Xavier Gagnepain, violoncel·lista i director convidat per a l’ocasió. Un que la prestigiosa revista Melómano ha editat amb motiu del seu 20 i en el que la Simfònica se situa entre reconegudes formacions com ara l’Orquestra Nacional d’Espanya o l’Orquestra de RTVE.

Des de l’orquestra es mostren molt satisfets per la temporada, que ha convertit una vegada més la ciutat d’Ontinyent en un focus cultural per a la Vall d’Albaida i les comarques veïnes. I afegeixen que han rebut moltes mostres d’agraïment, entre elles la d’un abonat que comentava “fa 40 anys em preguntava per què a Ontinyent no hi havia una orquestra i em deien que això no podia ser. Hui he pogut sentir una meravellosa 5ª de Beethoven interpretada per una orquestra del meu poble. M’he emocionat i he gaudit moltíssim”.

Orquestra formativa

Cada abonament així com els ingressos dels esponsors repercuteixen en formació per als músics de l’orquestra en l’Acadèmia d’Alt Rendiment amb professors de prestigi nacional i internacional. Entre ells, els que formen l’equip artístic de l’orquestra i que han anat formant als músics per tal que cada quedara perfecte: Roberto Turlo i David Llácer oboè solista i tuba solista, respectivament, de l’Orquestra de València; David Apellániz, violoncel solista de l’Orquestra de Cambra Reina Sofia i professor del Conservatori Superior de Música d’Aragó; i Juan Luis Gallego, concertino de diverses orquestres nacionals i professor de violí del Conservatori Superior de Música d’Aragó, vingut expressament per a l’ocasió a petició del propi director Gagnepain.

Font: Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent

Relacionats

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

35 ballarins amateurs opten a participar en la representació de “Los pájaros muertos”

Un total de 35 ballarins i ballarines amateurs participaven el passat diumenge a la Sala …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *