La Simfònica Caixa Ontinyent tanca la temporada amb la 5a Simfonia de Beethoven

El passat cap de setmana, l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent posava fi a la seua 5ª temporada com a orquestra resident del teatre Echegaray d’Ontinyent. Una temporada en la qual ha comptat amb grans solistes i directors del panorama nacional i internacional com és el cas del director Jose Rafael Pascual Vilaplana, dels solistes del Cor Nacional d’Espanya, Francesca Calero, Negar Mehvaran, Ariel Hernández i Manuel Torrado, la cantaora Isabel Julbe i per últim, el director Xavier Gagnepain.

En aquest sentit, al llarg del 2016 l’orquestra ha interpretat un programa complet i variat amb bandes sonores del cinema, l’homenatge a Sant Esteve i l’estrena d’Avern, del director titular de l’orquestra, Saül Gómez, El amor brujo de M. de Falla, la 5ª Simfonia de Chaikovski i l’homenatge a Gomis. I com a colofó, la interpretació de la 5ª Simfonia de Beethoven, una obra d’alt nivell de dificultat considerada de les més importants del repertori clàssic-romàntic.

Una cloenda de luxe per a una temporada en la que l’orquestra ha demostrat que, tot i ser una agrupació de caràcter formatiu, està aconseguint un gran nivell interpretatiu. I així es va demostrar no sols a l’escenari sinó també quan Lluís Muñoz, d’AD LIBITUM, va fer entrega del Libro de Oro a Alex Borrell, regidor de cultura, i a Xavier Gagnepain, violoncel·lista i director convidat per a l’ocasió. Un llibre que la prestigiosa revista Melómano ha editat amb motiu del seu 20 aniversari i en el que la Simfònica Caixa Ontinyent se situa entre reconegudes formacions com ara l’Orquestra Nacional d’Espanya o l’Orquestra de RTVE.

Des de l’orquestra es mostren molt satisfets per la temporada, que ha convertit una vegada més la ciutat d’Ontinyent en un focus cultural per a la Vall d’Albaida i les comarques veïnes. I afegeixen que han rebut moltes mostres d’agraïment, entre elles la d’un abonat que comentava “fa 40 anys em preguntava per què a Ontinyent no hi havia una orquestra i em deien que això no podia ser. Hui he pogut sentir una meravellosa 5ª de Beethoven interpretada per una orquestra del meu poble. M’he emocionat i he gaudit moltíssim”.

Orquestra formativa

Cada abonament així com els ingressos dels esponsors repercuteixen en formació per als músics de l’orquestra en l’Acadèmia d’Alt Rendiment amb professors de prestigi nacional i internacional. Entre ells, els que formen l’equip artístic de l’orquestra i que han anat formant als músics per tal que cada concert quedara perfecte: Roberto Turlo i David Llácer oboè solista i tuba solista, respectivament, de l’Orquestra de València; David Apellániz, violoncel solista de l’Orquestra de Cambra Reina Sofia i professor del Conservatori Superior de Música d’Aragó; i Juan Luis Gallego, concertino de diverses orquestres nacionals i professor de violí del Conservatori Superior de Música d’Aragó, vingut expressament per a l’ocasió a petició del propi director Gagnepain.

Font: Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

«OntiFESTvirtual» finalitza després d’animar el confinament amb 32 actuacions musicals

“OntiFESTVirtual”, el I festival de música virtual d’Ontinyent, finalitzava el passat dissabte després d’animar el …