Fontanars dels Alforins encén la foguera en honor a Sant Antoni aquest dissabte

Fontanars dels Alforins es prepara per a un dels actes més emblemàtics de la població: l’encesa de la foguera en honor al seu patró, Sant Antoni. Amb una alçada superior a 10 metres, és l’element més important d’aquesta festivitat, tot i que també s’ofereixen activitats per a tots els públics.

A més de la tradicional benedicció d’animals, aquest dissabte al matí estarà dedicat als més menuts, a través d’un passacarrer de circ i ludoteca Picnic. A la vesprada, ‘la cercavila amb Cabets’, a càrrec de l’agrupació ‘Els Bessons’, convidarà la població a eixir als seus carrers, i després, li seguiran una missa i, finalment, a les 20.15h. la benedicció i crema de la foguera que, des de dissabte passat, ja presideix la plaça Verge del Rosari. Després, ja entrada la nit, tindrà lloc el ‘Porrat’ i, a les 02:00. la ‘coetà’, en aquest mateix espai.

Diumenge s’iniciaran els actes religiosos i centrarà l’atenció la tradicional subhasta amb productes típics i artesanals, a més d’animals, que les i els veïns i comerços porten a l’Església a disposició de la mateixa. La festa conclourà a la vesprada amb la benedicció dels animals i una processó del Sant Patró pels carrers del municipi.

La principal novetat aquest any és la incorporació de dones a la ‘Junta de Fàbrica’, l’agrupació que s’encarrega de preparar la llenya i muntar la foguera. La ‘Junta de Fàbrica’, juntament amb l’Ajuntament de Fontanars dels Alforins, organitzen els actes commemoratius en honor a Sant Antoni.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Suspeses les festes de Sant Cristòfol d’Ontinyent

Cada vegada són més les festivitats que estan suspenent-se, cancel·lant-se o modificant-se arran de la …