Home > Cultura > Centenars d’il·lustracions de Joan Barberà s’integren a l’arxiu municipal d’Ontinyent

Centenars d’il·lustracions de Joan Barberà s’integren a l’arxiu municipal d’Ontinyent

Centenars de dibuixos i làmines realitzats per Joan Barberà Martínez han estat donats per la seua vídua Amparo Donat Vidal, a l’ d’Ontinyent. Donat es reunia en l’Ajuntament amb l’alcalde, , i el regidor coordinador de Govern Obert, , per fer-los lliurament de l’extens arxiu de que disposava d’il•lustracions realitzades per Barberà al llarg de la seua vida.

Joan Barberà Martínez, mort el 31 d’agost de 2015 als 83 anys, va ser figura clau a la dinamització cultural i la conservació del patrimoni local a la segona meitat del segle XX. Tot i que va exercir professionalment vinculat a l’exportació del sector tèxtil, el que el va fer viatjar per tot el món, va ser una persona molt vinculada a l’activitat cultural i la defensa del patrimoni de la seua ciutat, on, entre altres coses, va ser un dels grans impulsors de la declaració del barri de com a Conjunt Històric Artístic Nacional per part del Govern d’Espanya.

A les il•lustracions donades el patrimoni local ontinyentí és el gran protagonista, tot i que també hi ha dibuixos d’espais que li cridaren l’atenció en altres països com França, Mèxic o Estats Units. Una volta catalogades, les il•lustracions podran ser emprades per al seu ús en i conferències, estant estudiant-se des de l’àrea de cultura municipal l’organització d’una mostra de part d’elles centrades en Ontinyent.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Relacionats

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Pampamdansa ompli el Teatre Echegaray d’Ontinyent amb “Un2Tres4”

La tornada a escena de la companyia Pampamdansa amb el seu espectacle “Un2Tres4”, estrenat el …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *