35 associacions d’Ontinyent participaran al Consell de Cultura

  • El regidor de Cultura destaca la “gran resposta” de les associacions locals a la iniciativa del Govern d’Ontinyent de crear aquest nou òrgan
  • José Antonio Calabuig avança la imminent presentació del nou Butlletí de Programació Cultural Local

Fins a 35 associacions locals formaran part de les comissions de treball del nou Consell Municipal de Cultura d’Ontinyent, que quedaven divendres passat definides en una reunió que va tenir lloc al Teatre Echegaray, i que suposa un dels últims passos previs a la presentació oficial d’aquest nou òrgan creat a iniciativa del Govern d’Ontinyent. “La resposta ha estat fantàstica, a més de les 35 associacions que ja s’han inscrit ja hi ha altres dues que ens han manifestat que volen formar part, pel que estem parlant de la pràctica totalitat de les associacions culturals del poble les que volen participar del Consell”, destaca el regidor de Cultura, José Antonio Calabuig Oviedo.

A la reunió d’ahir es van conformar la Comissió Musical, la Comissió d’Arts Escèniques, la Comissió d’Arts Audiovisuals, la Comissió de Llengua i Biblioteca, i la Comissió de Festes, Patrimoni i Cultura Popular, així com els representants titulars i suplents de cadascuna d’estes comissions. “Un repartiment de funcions que van acordar les pròpies associacions, sempre en base al que hi ha establert als estatuts del Consell Municipal de Cultura a les quals ja van donar totes elles el seu suport”, afegia el regidor.

Calabuig Oviedo ha destacat també que tot i estar encara al procés de constitució, “la maquinària del nou Consell no es deté”, explicant que a la primera quinzena de març es farà oficial la constitució del Consell Municipal de Cultura, en haver passat el període per a la presentació d’al·legacions, “que per ara no hi ha cap, ja que totes les entitats ja van donar el seu vist-i-plau als estatuts que es van aprovar pel plenari el passat 29 de desembre”. El regidor avançava que la setmana que ve es presentarà oficialment el nou Butlletí de Programació Cultural Local, que inclou les activitats organitzades per totes les entitats, i no sols per l’Ajuntament, i al mes d’abril tindrà lloc un acte de presentació oficial del nou Consell.

En paraules del regidor, comptar amb el suport i la participació de pràcticament el 100% de les associacions i entitats culturals locals “mostra l’interès de la ciutadania en pertànyer i col·laborar amb aquest Consell, que és el que perseguíem quan vam encetar aquest procés transparent i participatiu: implicar als ciutadans en la gestió i organització dels recursos que després ells mateixos van a utilitzar”, conclou José Antonio Calabuig.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Música en casa i decoració als balcons per posar color als dies de pandèmia en Ontinyent

Les regidories de cultura, festes, joventut i infància agraeixen la bona resposta a les iniciatives …