medieval2020

Cas Diputació #dipugate

Des d’EU d’Ontinyent felicitem el gran treball de denúncia de la nostra Diputada Provincial, Rosa Pérez Garijo, en el cas que esgita el President de la Diputació de València i fins el moment Alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, denúncia que sobrepassa els límits de la Diputació de València i s’escampa a nombrosos càrrecs del PP arreu del País Valencià.

Una primera fase de la denúncia se centra en el desviament de fons públics, a mans de l’ex-gerent d’ Imelsa (empresa pública creada per tal de gestionar activitats forestals o mediambientals) a una firma pantalla creada per facturar comissions per serveis i subministraments inexistents a diverses empreses concessionàries o prestadores de serveis a la Diputació. La trama va més enllà en la creació d’empreses pantalla, microempreses sense treballadors que en la seua creació comptaven amb immobilitzats materials superiors a 700.000€. La pressumpta trama de corrupció i cobrament de comissions mitjançant aquestes «empreses» a través de contractes públics, afecta a més de 10 administracions i no s’atura ni es limita a Imelsa.

Els protagonistes de la pressumpta trama a més d’Alfonso Rus, afecta entre d’altres a diversos gerents d’Imelsa ( Marcos Benavent i Rafael Soler) i a un grup de testaferros de l’àmbit de l’empresa privada, però també afecta a
personatges coneguts a la nostra comarca com Máximo Caturla.

La trama se destapa a l’estiu de 2014 quan la diputada provincial d’EUPV denúncia aquesta davant la Fiscalia Anticorrupció, incorporant a la denúncia un llapis amb 10 hores de gravacions enregistrades per l’ex-gerent
d’Imelsa.Fruit d’aquella denúncia, el Ministeri Públic elevà la investigació al jutjat el passat 26 de març, qui declarà el secret de les actuacions.

Per aquesta raó, Esquerra Unida no ha pogut fer públic el contingut de les converses, que són molt compromeses per a una gran multitud de càrrecs públics, des d’alcaldes de La Costera o La Vall d’Albaida, fonamentalment, a alts càrrecs del Consell.

Finalment, s’han filtrat alguns passatges de les gravacions. En la què ha fet pública la Cadena Ser, Alfonso Rus i Marcos Benavent apareixien contant 12.000 euros, presumptament per cobrament de comissions.

Les conseqüències, ara per ara, són impredictibles, donat que podríem estar davant d’una trama de dimensions gegantesques, incloent el finançament irregular del PP de la província de València.

Lamentem l’actitud xulesca del senyor Alfonso Rus quan en actitud amenaçant es referia als nostres companys en un acte del seu partit dient textualment: Què els comunistes, eixos que l’havien denunciat, anàven a fer-los saltar pels aires.

Aquestes actituds indignes i carents de respecte no tenen cabuda en una democràcia de qualitat, ni tampoc els nombrosos casos de corrupció que s’han produït al País Valencià. La ciutadania n’està farta de bandolers i de
corruptes. Paula García adverteix que malgrat les amenaces, EUPV i la seua gent no s’aturarem en la denúncia del saqueig incontrolat del nostre país i de les seues institucions. Esperem que la ciutadania valore com un grup amb una sola diputada provincial ha estat capaç de destapar a Rus i d’altres càrrecs públics en una de les moltes trames que traeixen a la ciutadania . Esperem també que el proper 24M la ciutadania no delegue en un partit marcat per les
corruptel.les i les males gestions que ens han dut a la més absoluta roïna. La ciutadania i el nostre País mereix uns polítics complidors i servidors d’allò públic i no podem patir la tràgica realitat d’aquells que s’hi troben en política per tal de servir-se d’allò públic.

Alguns demanen explicacions ara al senyor Filiberto i a d’altres càrrecs comarcals, nosaltres sols demanem que la justícia actue i que es deixe de saquejar allò públic i exiguim a d’altres formacions més nombroses en representació que actuen com a oposició i deixen de jugar al « i tú més…».

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Quan COMPROMÍS governa, Ontinyent ix guanyant

L’aposta pels serveis públics encaminats a continuar rescatant i cuidant de les persones és un …