fitur 2019
Home > Vall d'Albaida > Bocairent > Bocairent absorbeix la pujada del cost del tractament del fem amb la rebaixa de la recollida

Bocairent absorbeix la pujada del cost del tractament del fem amb la rebaixa de la recollida

El veïnat de Bocairent va abonar en el 2015 un total de 89,59 euros pel cicle complet del seu fem. Enguany, el cost serà de deu euros menys ja que cada família pagarà al Consorci de residus 57,66 euros pel transport i pel tractament mentre que l’Ajuntament rebrà 21,96 euros per la recollida.

El consistori, en successives rebaixes, ha reduït en més de la meitat el tram local del cost des del 2015 –un 30% en l’últim exercici– quan se situava en 44,81 euros el que ha permés, en paraules de l’alcalde Josep-Vicent Ferre, “absorbir l’augment del cost del tractament per la mancança de plantes pròpies i per la necessitat d’incrementar els criteris de sostenibilitat mediambiental implantats per la Unió Europea”. No obstant això, el primer edil insisteix en la necessitat de “continuar amb la disminució progressiva del preu del rebut fins arribar a la supressió total per a que siga assumit, com la neteja de carrers o el manteniment de parcs i jardins, pels recursos ordinaris del pressupost municipal”.

EconomyCash Juny

Bocairent se situa entre els quinze municipis (de 93) amb una taxa del COR més econòmica amb un cost de 10,50 euros inferior a la mitjana i la pujada anual (14,44 euros) és inferior a la del conjunt de l’àmbit de l’ens (17,02 euros). De fet, les 78 famílies locals beneficiades amb els 15 euros de bonificació arran de la iniciativa ‘El meu compte ambiental’, destinada a premiar els comportaments mediambientalment més sostenibles mitjançant l’ús dels ecoparcs fix i mòbil, enguany hauran d’abonar un preu inferior al de l’any passat; igualment, també comptaran amb descomptes altres 138 famílies (78 amb 10 euros i les 60 restants amb rebaixes d’entre 3 i 10 euros). Sens dubte, “les dades ens reafirmen com una de les poblacions més responsables en la separació de les diferents fraccions dels residus sòlids urbans d’àmbit domèstic”, segons l’alcalde Josep-Vicent Ferre, “però hem de seguir potenciant què quant més reciclem, menys residus generarem i, per tant, més econòmic serà el servei”; és més, Ferre destaca, en aquesta línia, l’inici de la implantació de la separació de la matèria orgànica en el barri medieval conjuntament amb el COR.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Es reprèn el programa de digitalització del comerç local amb un curs d’aprofitament d’Instagram

L’Ajuntament d’Ontinyent a través de la Regidoria de Promoció Econòmica organitza un curs d’Instagram Creatiu …