Albaida entra en els dies grans de les Festes Patronals i de Moros i Cristians

La ciutat d’Albaida està submergida en la celebració de les seues Festes Patronals i amb tots els preparatius per a les Festes de Moros i Cristians. Ambdues festivitats omplin la localitat d’activitats culturals i festives del 15 de setembre fins a l’11 d’octubre. L’alcalde Josep Albert ha volgut “convidar a tot el poble i visitants a gaudir d’unes festes tan singulars com les albaidines, on des de la tradició ens avancem cada dia cap a un futur millor, com bé mostra la campanya la Dona i la Festa, on busquem mostrar una cara de la festa de vegades menys visible” a més ha desitjat “bones Festes Patronals i de Moros i Cristians per a totes i tots”. A partir de dissabte s’enceten els dies grans de la festa albaidina on es conviu entre la tradició, el sentiment i les activitats lúdiques pensades per a tots els públics, enguany, a més, s’ha fet coincidir amb les celebracions del Dia Mundial del Turisme on s’han preparat un fum d’esdeveniments centrats en l’exposició ‘Segrelles i la promoció turística”, que es pot visitar en l’oficina de turisme.

Una mostra que a més tanca les activitats commemoratives pels 50 anys de la mort del pintor albaidí. La programació pren els carrers amb activitats des del matí fins a la nit, on tenen què fer des dels més menuts de la casa fins als més majors. El divendres i dissabte 5 i 6 d’octubre, amb la participació de tot el poble, es prepararà i realitzarà l’ofrena de Flors a la Mare de Déu del Remei, Patrona d’Albaida. Arribat el 7 d’octubre se celebra la solemne Missa Pontifical i la Processó en honor a la Patrona d’Albaida. Després la Pirotècnia Nadal Martí projectarà el castell de focs d’artifici, i a la nit començarà l’espectacle musical “Barco a Venus de Mecano” a la Plaça Major. El dia 8 fa de nexe de les dues festivitats amb actes de les Festes Patronals al matí i la tradicional Nit de l’Olla a la nit, on s’arranquen les Festes de Moros i Cristians. La gran Entrada de Moros i Cristians obrirà l’inici de la desfilada de les marxes mores i cristianes el 9 d’octubre a les 17:00 h des del carrer Rosendo Juan fins a la Plaça Major. També es podrà gaudir de l’Entrada de Bandes de Música, al matí el mateix dia. L’endemà serà l’Entrada Infantil i l’11 d’octubre finalitzen les festes d’Albaida amb la desfilada de l’Ambaixada mora i la cristiana.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Albaida arriba a un acord de cessió de crèdit amb la Mancomunitat i Caixa Ontinyent

Amb aquesta operació de crèdit es dona un gran pas en la solució del deute …