4 pobles de la comarca es sumen als municipis protegits contra la violència de gènere

0

La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València supera el centenar de membres després de sumar 17 nous membres, els quals van formalitzar la seva adhesió durant l’assemblea general que es va celebrar, de manera telemàtica, el divendres dia 20 de novembre. Amb la incorporació d’aquests ajuntaments de vuit comarques valencianes, la xarxa provincial contra la violència masclista creada al novembre de 2018 suma ja 101 localitats.

A la Vall d’Albaida s’incorpora a L’Olleria, Agullent, Pobla del Duc i Ràfol de Salem.

La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València es va constituir el 14 de novembre de 2018 amb 49 ajuntaments fundadors, entre els quals destacaven grans poblacions com Gandia, Xàtiva, Ontinyent, Mislata, Alzira i Burjassot, als quals l’àrea d’Igualtat de la corporació provincial va oferir la possibilitat de compartir recursos i esforços en la lluita contra aquesta xacra social que ens afecta a totes i tots. L’objectiu de la iniciativa és dotar de recursos als municipis per a ajudar-los a desenvolupar els seus propis plans d’igualtat i contra la violència degénero.

Des d’aquest moment, s’han celebrat tres assemblees generals en les quals s’han anat sumant municipis de totes les comarques valencianes. Al maig de 2019 ho van fer Bocairent, Benissoda i Llutxent. Al desembre del mateix any es van adherir Aielo de Malferit.

L’última gran ampliació va tenir lloc en l’assemblea celebrada al juny d’enguany, quan es van sumar les localitats de Salem, Bèlgida, Atzeneta d’Albaida, Guadassèquies, Otos, Quatretonda i Beniatjar.

Publicitat