La Mancomunitat anuncia els guanyadors del 2on concurs de prevenció del tabac”

0

ELS ALUMNES DE 6é DE LA COMARCA PARTICIPAVEN AMB CARTELLS PER A PREVINDRE EL CONSUM DEL TABAC.

Coincidint amb el Dia Mundial sense Tabac, aquest 31 de maig, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida ha fet públic el nom dels guanyadors del II concurs de cartells de prevenció del consum de tabac. El concurs, organitzat per la Unitat de Prevenció Comunitària de les Conductes Addictives, està dirigit als alumnes de 6é de primària del centres educatius de la comarca.

Enguany les guanyadores del concurs han estat  Valeria Andrés, Carina Soler, Laura Navarro, Maria Sanjuan i Yulia Saman, del col·legi públic Ramon Esteve de La Pobla del Duc. El jurat del concurs, presidit per Filiberto Tortosa, president de la Mancomunitat ha valorat l’originalitat del disseny, la qualitat i idoneïtat dels elements gràfics, la representativitat i l’impacte del missatge.

Les guanyadores del concurs rebran un diploma acreditatiu de la seua participació i un lot de material escolar per a cadascuna d’elles.

Aquest concurs de cartells forma part d’una campanya més àmplia de prevenció que porten a terme els tècnics de la unitat de prevenció en tots els centres de primària de la Vall d’Albaida, i que té com a objectius generals informar, sensibilitzar i evitar el consum  o almenys retardar l’inici dels nostres joves en les substàncies addicitives. Amb esta campanya també es pretén modificar algunes actituds prèvies als consums, com són la percepció de normalitat d’alguns d’aquestos consums, o l’escassa sensació de risc associada a algunes substàncies addicitives.

Segons ha indicat el President de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Filiberto Tortosa, “valorem molt positivament la resposta de l’alumnat de la nostra comarca, ja que s’han presentat més de 100 cartells dels quals una gran majoria han estat realitzats de manera col·lectiva”. A més Tortosa ha destacat que “els programes i campanyes de la unitat de prevenció de la mancomunitat estan totalment consolidats en l’àmbit educatiu de la nostra comarca i porten una continuïtat que assegura l’èxit en les seues convocatòries”. Tortosa, també ha volgut agrair al professorat de la comarca la seua col•laboració absolutament necessària per portar endavant iniciatives com aquesta.