29/09/2022 - 14:15
IniciEducacióFinalitza el curs de Cooperació Internacional d’Ontinyent

Finalitza el curs de Cooperació Internacional d’Ontinyent

La Regidoria de Política Social i Ciutadania de l’Ajuntament d’Ontinyent, mitjançant el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat i l’agrupació municipal del voluntariat d’Ontinyent en serveis socials(AMVOS), han organitzat una activitat de sensibilització cap a la cooperació internacional, la solidaritat i el voluntariat social entre els dies 12 i 27 de desembre. La docència d’aquest curs ha estat a càrrec de la Fundació Pau i Solidaritat PV.

El curs ha tingut molt bona acollida i conforme va poder-se comprovar a l’exposició de les conclusions ahir dia 27 de desembre, “ha generat una energia crítica, reflexiva i propositiva”, amb sessions que han sigut “variades i diverses”. Segons es va exposar a estes conclusions, l’alumnat ha destacat “tant l’aprofundiment en conceptes relacionats amb cooperació eficaç i eficient com la metodologia teòric- pràctica emprada i conjugada amb grans dosis d’entusiasme”. La docència oferida per la Fundació Pau i Solidaritat PV ha pretès ficar en valor el concepte de ciutadania global i desenvolupament humà i sostenible, reflexionant sobre las interrelacions nord- sud i la corresponsabilitat necessària per una vertadera justícia global. Part dels recursos didàctics emprats poden trobar-se a la web www.interactuem.org.

L’última sessió del curs ha comptat amb una taula rodona en la que han participat moltes de les ONGD membres del consell de cooperació municipal: Fundación Jóvenes y Desarrollo, Infancia sin fronteras, Creu Roja, Fisioterpeutas para el mundo solidario, Fundació Vicente Ferrer, Escoles Solidàries i ACSUD -Las Segovias. També l’alumnat del curs va enriquir la sessió amb una presentació del que havien aprés així com un divertit vídeo “lipdub”.

El Regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, ha destacat en què amb aquesta activitat, s’incideix en la importància de comptar amb una ciutadania “conscienciada, informada, amb sensibilitat, amb canals, mètodes i eines per a participar en una solidaritat corresponsable i justa”.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents