25/06/2022 - 13:02
IniciSocietatEl Consell de Cooperació sol·licita que Ontinyent s’adherisca a la Xarxa de...

El Consell de Cooperació sol·licita que Ontinyent s’adherisca a la Xarxa de Pobles i Ciutats acollidors de la Conselleria

El Consell de Cooperació d’Ontinyent ha sol·licitat que la ciutat s’adherisca a la Xarxa de Pobles i Ciutats acollidors de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, creada davant la crisi dels refugiats siris. A la seua última sessió, que tenia lloc esta setmana, els membres d’aquest Consell (del que formen part 15 associacions, ONGs, entitats i representants polítics de la corporació, amb l’assessorament dels tècnics municipals), acordaven fer esta sol·licitud. Després de la corresponent tramitació, correspondrà remetre les fitxes que serviran per coordinar la informació que necessite la Conselleria sobre la disponibilitat del municipi i de possibles famílies acollidores.

D’aquesta manera, s’acompleix l’anunci realitzat pel coordinador de l’àrea de Política per a les Persones, Jaime Peris, qui avançava recentment la intenció de l’Ajuntament de recolzar els projectes comuns impulsat per la Diputació i la Generalitat davant aquesta problemàtica, tot i que seria el Consell Municipal de Cooperació Internacional qui decidiria sobre les noves mesures a prendre per la ciutat. En el mateix sentit, el Consell de Cooperació va acordar obrir un període de presentació de propostes d’ajudes d’emergència per a Síria, a les que s’adjudicarà els 4.000 euros que el consistori ja va anunciar que destinarà a esta problemàtica. Cal recordar que aquesta és la quantitat que restava remanent de la partida d’ajudes d’emergència que l’Ajuntament reserva tots els anys per atendre aquest tipus d’accions de cooperació internacional.

Jaime Peris apuntava que “Ontinyent ja té experiència d’accions semblants, perquè ja als anys 90, quant es va produir el conflicte armat en Bòsnia, la societat civil ja es va organitzar per oferir als refugiats les ajudes humanitàries que es van considerar al seu moment. L’experiència va ser molt positiva i volem que ara també ho siga”, destacava. La regidora de Cooperació, Katty Ushiña, que copresidia amb Peris el Consell de Cooperació, coincidia amb estes valoracions tot afegint que “no podem perdre de vista detalls com que el 40% dels milers de persones que estan fugint de la guerra que viu Síria són xiquets i xiquetes. Cap país d’Europa pot girar la cara i mirar a altre costat, és una qüestió de dret però sobretot és una qüestió d’humanitat”, concloïa.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents