L’Ajuntament d’Ontinyent reforçarà el Servei de Mediació Veïnal després de duplicar-se la demanda del mateix. En concret, en el primer semestre de 2017 s’han atès 19 peticions enfront de les 9 en total de 2016, d’un servei que suposa una assistència de la Policia Local per a intervenir i conciliar en conflictes privats, la qual cosa permet als implicats resoldre les seues diferències de manera més àgil i a l’administració no sobrecarregar-se amb expedients sobre aquests enfrontaments.
En concret, davant el bon acolliment registrat, el consistori ha decidit reforçar aquest àrea amb la contractació d’una Llicenciada en Dret a través del programa EMCUJU, per a la contractació de joves qualificats, amb un contracte per un període de 12 mesos.
La regidora de Seguretat, Tudi Guillem, realitzava un balanç positiu de l’acolliment i el funcionament d’aquest servei en el qual “els veïns decideixen resoldre els seus problemes de manera dialogada”. Guillem també recordava que el Servei de Mediació Veïnal “té unes limitacions, ja que no es pot aplicar a casos en els quals ja hi haja una denúncia o que tracten temes laborals, familiars o de consum”.
En 2017 s’han obert fins al moment 19 expedients, 7 resolts amb un acord entre ambdues parts; 4 que no entren dins de les competències de la policia per tractar-se de causes penals; 3 casos en els quals no es va poder dur a terme la mediació perquè una de les parts no va voler acollir-se al procediment; altres 3 en els quals el conflicte era responsabilitat d’altres administracions; i 2 expedients més que encara segueixen en curs. Cal recordar que durant 2016 es van tramitar 9 expedients. Davant aquest augment de la demanda, la Llicenciada en Dret contractada servirà com a suport i reforç als agents de la Policia Local que formen el Servei de Mediació Veïnal.
Font: Ajuntament d’Ontinyent