20/05/2024 - 5:19
Més

  El Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent perd un terç del seu pressupost perquè no hi ha personal per a tramitar les adjudicacions

  Altres notícies

  La Secció sindical de CCOO del Departament de Xàtiva-Ontinyent denuncia que s’ha perdut un terç del pressupost perquè no hi ha suficient personal per a tramitar les adjudicacions. La falta d’inversió en recursos humans de la Conselleria de Sanitat universal i Salut Pública ha provocat la pèrdua d’aproximadament uns 600.000 euros destinats al pla d’inversions d’aquest departament, la qual cosa suposa un 31% del pressupost inicial.

  El Departament de Compres està format per tan sols dues persones, responsables de tramitar les adjudicacions de nou material destinat a la substitució i modernització d’equipament i aparataje sanitari. El dèficit de personal i el recent canvi normatiu que permet gestionar els expedients de licitació de compres ha fet impossible poder traure avant les tramitacions en un curt espai de temps.

  L’Adreça del Departament en una reunió mantinguda el dia 15 d’aquest mes va comunicar als Caps de Servei, que d’una dotació inicial de 2 milions d’euros destinada per la Conselleria a la substitució i modernització d’equipament i aparataje sanitari, només es podria fer efectiva el 69% de la mateixa.

  D’una banda, l’aprovació de la nova norma per la qual es regulen les adjudicacions i contractacions a les empreses proveïdores d’equipament i aparataje no va ser efectiva fins al mes de juny, la qual cosa implica una evident falta de previsió i de facto, un retard en l’inici en la tramitació de les mateixes.

  Per un altre, la falta de personal en el Departament de Compres ha provocat que no hi haja temps material per a tramitar els expedients necessaris abans del 31 de desembre pel que irremeiablement s’haurà de retornar gran part del pressupost a la Conselleria d´Hisenda, en concret 600.000 euros que no han pogut ser utilitzats. Deterioració progressiva i constant del Departament La nul·la inversió en personal que s’arrossega des de fa anys, l’enorme demanda de serveis de la població, cada vegada més envellida, unida a l’ara falta d’inversió en aparataje i equipament està provocant una deterioració progressiva i constant per al Departament.

  CCOO denuncia que s’està ocasionat situacions inadmissibles tant per als usuaris com per als treballadors, com per exemple l’increment en els temps d’espera en proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques pel dèficit de modernització i renovació d’aquest aparataje i les consegüents sobrecàrregues de treball per al personal. Aquesta situació provoca la insatisfacció de pacients i personal, alhora que una deterioració cada vegada major de les condicions laborals.

  Dos exemples recents de la falta d’inversió són les noves Urgències de l’Hospital d’Ontinyent que van començar a funcionar al juny de 2017 i a dia d’avui encara no tenen la promesa dotació de personal necessària i també, el servei d’Urgències de l’Hospital de Xàtiva, que malgrat el col·lapse que pateix tots els anys té una plantilla que no s’ha incrementat des de l’any 2007.

  CCOO denuncia la perpetuació en el temps de la pèrdua de 8.000 llocs de treball en la Conselleria de Sanitat que afecta també a aquest Departament de Salut, per la qual cosa des d’aquest sindicat exigim una vegada més un major grau d’implicació per a revertir una situació de degradació que ja s’ha perllongat massa en el temps.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -