23/04/2024 - 12:15
Més

    Puchades (PP) defèn el dèficit de l’auditori municipal amb els arguments que va obviar per tancar la piscina coberta

    Altres notícies

    El grup municipal socialista de Benigànim ha reclamat a l’alcalde de la localitat, Juan Puchades (PP), una gestió “més clara i transparent” de l’auditori municipal, després de traure a la llum que el cost anual de manteniment de la instal·lació ronda els 90.000 euros, i que dels 12.000 euros en ingressos pressupostats per a l’exercici 2013 només es van ingressar 887. La portaveu socialista, Lluisa Gallego, ha lamentat “la continua incongruència en la que cau Puchades, que justifica la despesa en l’auditori amb els mateixos arguments que va obviar quan va tancar la piscina coberta: és un servei necessari, ha estat una inversió, cal buscar fórmules per fer-lo funcionar, etc”.

    Gallego posava de relleu que els socialistes “no anem a dir-los mai que tanquen l’auditori, això seria una locura. La mateixa que tindre una piscina coberta tancada deixant que es llance a perdre. Tots els serveis que ofereix un ajuntament no poden generar ingressos, siga una piscina, un pabelló, un auditori, una logopeda, un servei que treballe en malalts mentals… però el fet de mantenir-los es simplement ganes i voluntat política. Per això els socialistes ens ratifiquem a favor de comptar amb l’auditori en funcionament, però els demanem és una gestió transparent i clara. No pot ser que des que es va posar en marxa estem demanant comptes sobre el mateix, i no ens els faciliten”, afegia la portaveu socialista.

    Amb tot, amb els documents recopilats pels socialistes, es constata que per al 2013 hi havia un pressupost de 12.000 euros d’ingressos a l’auditori i es van liquidar 887’74 euros; i que per al 2014 hi havia altra vegada pressupostats 12.000 euros d’ingressos “però la quantitat prevista pel govern popular és de 3000 euros en els millor dels casos”. Per a 2015, es pressuposten sols eixos 3000 euros d’ingressos mentre que les despeses previstes inclouen 33.000 euros sols en llum i conservació. Tenint en compte que 2 mesos de cinema, segons consta en les factures, costen 5.263’50 euros, sies fa extensiu als 12 mesos de l’any el cost seria de 21.054 euros. Per afegir la part del personal, cal anar a l’ordenança on es fa una valoració de un 60% del sou d’un regidor i d’un treballador que en total fan 36.645’84 euros a l’any, “el que vol dir que l’auditori està costant-nos entre llum i conservació, lloguer de pel·lícules, la part proporcional dels treballadors , ens costa a l’any 87.699’84 euros, això sense contar el tècnic de so al qual li paguem a banda”, destaquen.

    Des del grup socialista apunten que “sempre recolzàrem i recolzem la construcció de l’auditori, independentment de que no compartim el com s’ha fet o nosaltres l’haguerem fet de forma diferent. No estem criticant res, simplement estem constatant una realitat, que és que mantenir un edifici com és l’auditori costa diners, i per això és important que es faça una gestió clara i transparent dels mateixos, amb dades d’ingressos i despeses des que es va obrir la instal·lació”, conclouen.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -