28/04/2024 - 1:20
Més

    Nico Calabuig i M. Àngels Moreno demanen que el CIM de Sant Rafael recupere el servei de bar per a la gent usuària

    Altres notícies

    Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat un escrit a l’Ajuntament d’Ontinyent en el qual ha demanat al govern municipal la reobertura del servei de bar per als usuaris i usuàries del Centre Integral de Majors (CIM) de Sant Rafael. L’escrit presentat pel regidor Nico Calabuig i la regidora M. Àngels Moreno incideix en què fa mesos que el servei es manté tancat, després d’haver desaparegut totes les restriccions provocades per la COVID-19. També s’assenyala que el passat mes de maig l’alcalde Jorge Rodríguez es va comprometre a reobrir el bar en setembre, però el dia següent es va desmantellar tot el mobiliari i aparells de cafeteria i cuina necessaris per al seu funcionament, que encara no han tornat a l’espai.

    En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “molts usuaris i usuàries del CIM de Sant Rafael ens han traslladat la seua indignació i preocupació pel desmantellament del servei de bar que abans s’oferia al centre. Fa mesos que l’alcalde es va comprometre a recuperar el servei per a gent usuària en el mes de setembre, i dos mesos després de la data en què s’hauria d’haver reobert, continuem sense notícies. Ens resulta molt preocupant aquesta deriva de compromisos incomplits que està adoptant el govern municipal, més encara davant persones usuàries que només demanen el retorn d’un servei del qual ja disposaven abans”.

    “A hores d’ara l’espai continua buit, ja que en maig es va desmantellar, amb el trasllat dels electrodomèstics, mobiliari i altres elements necessaris per a la prestació del servei. El bar del CIM ha de complir la funció social per a la qual estava creat, és a dir, oferir un servei d’atenció de cafeteria i restauració orientat a la gent major usuària del centre, sempre complint tota la normativa respecte a la seua ubicació i els serveis que ofereix. Fa dos mesos que hauria d’haver recuperat el seu funcionament, i les persones usuàries no poden continuar esperant. Per això hem sol·licitat al govern municipal que pose en marxa els tràmits per a reobrir aquest servei. Els usuaris i usuàries reclamen el seu retorn immediat”, ha assenyalat Calabuig.

    Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta del grup valencianista, M. Àngels Moreno, ha destacat que “els usuaris i usuàries senten que se’ls ignora en les seues peticions. Fa un temps van sol·licitar la instal·lació d’una màquina de café en l’espai per tal de suplir momentàniament l’absència del bar, però el govern municipal no ha atés aquesta petició. Les persones usuàries també van demanar fa temps la instal·lació d’una font d’aigua en el centre, per a poder fer ús d’ella. Aquesta petició tampoc s’ha escoltat fins ara, i els usuaris i usuàries han de portar botelles d’aigua de casa o utilitzar el lavabo dels banys per a poder beure o prendre alguna medicació. Ens sembla intolerable, sobretot en el cas d’una necessitat bàsica com la de poder beure aigua en condicions”.

    Moreno ha conclòs apuntant que “el govern municipal no pot continuar desatenent les necessitats de la gent major del barri de Sant Rafael, que utilitza les activitats i serveis del CIM per a mantindre una vida activa a nivell físic i mental, i possibilitar una major socialització. Cal una millor gestió dels serveis municipals que cobreixen necessitats diàries. Són accions que no generen grans titulars però fan més fàcil la vida de la gent, i en aquest cas, dels nostres majors”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”

    La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana protagonitza la rimera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix, que reunia dissabte regidors, regidores i militants d’Ontinyent i diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -