La Justícia anul•la la contractació d’assessors per l’alcaldessa de Montaverner

0

Els socialistes denuncien que els 70.000 euros de dos anys del contracte irregular “van ser pagats per tots” amb la pujada de l’IBI imposada pel Govern del PP

El  Jutjat Contenciós-Administratiu nº3 de València ha anulat la contractació en 2013 d’un servei d’assessoria per part de l’Ajuntament de Montaverner a iniciativa de l’alcaldessa Amparo Roses (PP). Els socialistes de Montaverner han denunciat que els 70.000 euros de dos anys d’esta contractació irregular “van ser pagats per tots” amb la pujada de l’IBI imposada pel Govern del PP i han reclamat “que prime l’interès ciutadà” i es tornen els diners a les arques municipals.

En concret, el ple de 24 de juny de 2013 aprovava la contractació d’estes persones pel procediment de negociat sense publicitat, una contractació que el PSPV-PSOE de la localitat ja va denunciar públicament com “irregular i amb nombrosos defectes”, a més de “injustificada, perquè l’alcaldessa no va deixar clar en cap moment quines anaven a ser les funcions d’estos assessors que han acabat costant 70.000 euros en dos anys a un municipi de 1.600 habitants”.

Així, el grup socialista va presentar recurs contra l’acord plenari i contra l’adjudicació del contracte a estos assessors, recursos que han estat estimats esta setmana per l’autoritat judicial, en dues sentències a les que s’apunta que “s’ha incomplit requisits essencials que imprimeixen transparència a la contractació, que han estat obviats i la infracció dels quals suposa nulitat de l’acte impugnat”.

El candidat socialista a l’alcaldia, Joan Chornet, ha destacat “el bon treball del grup municipal socialista, que va defensar els interessos dels veïns presentant estos recursos contra una contractació desproporcionada i innecessària que a més es va fer de manera completament irregular, com ara s’ha demostrat”.

Chornet ha assenyalat que els 70.000 euros destinats per l’Ajuntament a pagar aquest servei d’assessoria durant dos anys equivalen a la pujada del rebut de l’Impost de Bens Immobles “que han hagut de pagar tots els ciutadans, als que s’ha causat un perjudici que ara gràcies al treball del grup socialista es podrà restituir”. En aquest sentit, el candidat reclamava “que primer l’interès ciutadà, el PP es deixe de prepotències i respecte esta sentència, per a que es tornen els diners a les arques municipals i es puguen emprar en benefici del poble”, concloïa.