04/12/2023 - 0:46
Més

  La bandera republicana torna a rebre crítiques des del PP

  Altres notícies

  L’antic ajuntament d’Ontinyent ha despertat hui amb una bandera republicana penjada al balcó. Aquest acte, està realitzant-se desde 2012 per Esquerra Unida per conmemorar l’aniversari de la II República, ha sigut novament denunciat pel PP.

  En el comunicat el Partit Popular ha carregat contra el gobern: “El fet que l’ajuntament d’Ontinyent, presidit per Jorge Rodriguez, consentisca aquest tipus d’actes inconstitucionals és una mostra del poc criteri i valors amb els que Rodriguez exerceix la seua condició d’alcalde”.

  A més, els populars han senyalat que lluir la bandera republicana a l’edifici consistorial és un acte il·legal que vulnera la Lley 39/81 de Banderes. Aquesta llei estableix que sols poden onejar als edificis publics la bandera constitucional española, la Oficial de la Comunitat Autònoma i la pròpia de l’Ajuntament, Diputació o Entita Local.

  Front aquestes acusacions l’Ajuntament d’Ontinyent ha hagut de fer algunes precisions. L’edifici on s’ha ubicat la bandera no és el que constitueix la seu de l’Ajuntament d’Ontinyent, sinó un edifici administratiu situat just davant i no “la façana de l’ajuntament” com manté el PP.

  A més han subrallat que “en el que és certament la façana oficial de l’Ajuntament d’Ontinyent onegen en tot moment les banderes oficials que la legalitat vigent estableix que s’han de col·locar, sense que ni en substitució ni al costat d’aquestes s’haja situat cap bandera republicana”.

  Per últim han lamentat que amb el comunicat, el portaveu del PP, Filberto Tortosa, haja intentat “confondre molts ciutadans fent-los creure que l’edifici administratiu en el qual s’ha penjat la bandera és la seu oficial de l’Ajuntament d’Ontinyent”.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -