29/03/2024 - 15:14
Més

    La ‘Agrupació Musical’, ‘Tot per la música’, ‘la Colla’ y ‘el Raval’ reciben de la Diputación de Valencia los instrumentos del Retrobem 2014

    Altres notícies

    L’ Agrupació Musical, l’ Associació Tot per la Música i els grups de percussió i dolçaina La Colla i el Raval d’Ontinyent van rebre ahir de mans del president de la Diputació de València, Alfonso Rus, els instruments sol·licitats en el programa Retrobem 2014; que enguany han sigut un total de 92 per a totes les societats musicals de la comarca de la Vall d’Albaida.L’acte, presidit per Alfonso Rus, es va celebrar en el Teatre Goya de l’Olleria i al mateix van assistir els representants de totes les agrupacions de música entre les quals es trobaven músics d’Ontinyent.

    La cerimònia també va comptar amb la presència del diputat de la comarca de la Vall d’Albaida, Màxim Caturla, així com dels diputats provincials Juan José Medina, Carlota Navarro, María Jesús Puchalt Isidro Prieto, Cristóbal Grau, Empare Mora i Oreto Segura, així com de l’alcalde del municipi, José Vidal, i per part d’Ontinyent el Portaveu del Partit Popular, Filiberto Tortosa, qui va acompanyar als representants de la capital de la comarca.

    En l’últim dels actes del programa de la Diputació s’han lliurat un total de 92 instruments repartits entre les bandes, cors i grups de folklore de la comarca de la Vall d’Albaida.

    Pel que fa a la ciutat d’Ontinyent, la Agrupació Musical d’Ontinyent va rebre dues trompetes, 1 oboè, 1 saxo alt, 1 clarinet i un violí. La Asociació Tot per la Música d’Ontinyent va obtenir del programa Retrobem 2014 dos clarinets. Així mateix, la Diputació de València va fer lliurament de dos redoblants al Grup de percusió i dolçaina el Raval d’Ontinyent i al Grup de percussió i dolçaines la Colla d’Ontinyent, respectivament.

    Filiberto Tortosa, portaveu del Partit Popular en l’ajuntament d’Ontinyent, qui va participar de l’acte de lliurament i va acompanyar als representants de la ciutat, ha explicat que “el lliurament d’instruments musicals és un innovador sistema de col·laboració, articulat per l’àrea de Cultura de la Diputació de València, per a optimitzar la despesa pública en benefici, en aquest cas, de les societats musicals, valorant positivament que per a la seua adquisició, la corporació provincial ha destinat un total de 654.344 euros”.

    A més, Tortosa va agrair una vegada més la “bona gestió quant a programes i plans de la Diputació de València per la seua sensibilitat amb els pobles i les seues entitats, així com l’atenció que des de l’entitat provincial que presideix Alfonso Rus es té amb la ciutat d’Ontinyent”.

    Per la seua banda, el president provincial va afirmar en l’acte de lliurament de premis la continuació de la ‘XXXV Campaña Retrobem la Nostra Música’ i va dir que “mentre que en algunes institucions han reduït el pressupost cap a la cultura, la Diputació ho ha mantingut i continuarà amb aquest programa tan necessari per a les bandes, perquè són elles les que creen cultura”, va assegurar Rus.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La “Dansa Macabra” reuneix centenars de persones

    Més de 80 persones de diferents entitats culturals locals participen en la cita cultural impulsada per l’Ajuntament
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -