20/04/2024 - 8:15
Més

    EU proposarà crear un recurs d’inconstitucionalitat per defensar l’autonomia local

    Altres notícies

    El portaveu del GPM d’ EU a l’Ajuntament d’ Ontinyent Manuel Ruiz instarà a la resta de grups polítics al proper plenari a arribar a un acord per instar  a la tramitació per a la formalització del conflicte en defensa de l’autonomia local contra els articles primer i segon i d’altres disposicions afectades de la Llei 27/2013, de 27 de desembre de 2013, de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local.

    En paraules del portaveu, “ aquesta reforma suposa el major atac contra l’autonomia dels municipis, és una llei recentralitzadora que soscava les competències dels Ajuntaments, i que obre la porta a la privatització de serveis bàsics per a la ciutadania com ara els Serveis Socials”.

    Amb aquesta reforma, les Diputacions assumiran la prestació dels serveis d’Ajuntaments de menys de 20.000 habitants si no atenen a l’anomenat “cost estàndard”, que està per davall dels costos reals de prestació dels serveis, amb la qual cosa els serveis es privatitzaran  i es posarà en perill la qualitat d’aquestos i l’accés en igualtat de condicions per part de la ciutadania. Els municipis amb menys de 5.000 habitants  es veuran abocats a l’amenaça de la intervenció, donat que es recentralitzarà el funcionariat de l’administració local( control econòmics i financer dels interventors seguint els dictàmens del govern centrals). A més, es calcula que la pèrdua de competències i les privatitzacions de serveis, afectaran a prop de 400.000 llocs de treball arreu l’Estat . Aquesta Llei mutilarà la capacitat de decisió sobre les polítiques de proximitat que desenvolupem els ajuntaments i suposa un atemptat a l’autonomia local.

    Front aquesta Llei, EU defensa una democràcia participativa, on la democràcia local jugue un paper central per al bon desenvolupament de la vida pública i dels nostres drets, no ens calen més atacs , per contra necessitem una llei de finançament local que definisca les competències establertes al nostre Estatut d’Autonomia i que s’eliminen administracions poc transparents i democràtiques com són les Diputacions Provincials, establint les transferències patrimonials i competencials a les mancomunitats i municipis.

    EU crida a la ciutadania i a la resta de grups polítics municipals a la defensa pels nostres pobles i ciutats, per tal que aquestos siguen espais democràtics al servei dels interessos i necessitats de la ciutadania i no d’aquells que pretenen fer negoci i treure’n profit a costa de la qualitat de vida de la ciutadania i dels drets dels pobles.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -