19/04/2024 - 10:03
Més

    Els socialites de la Vall d’Albaida, satisfets per la baixada de l’atur en la comarca des del 2015

    Altres notícies

    L’atur a la Vall d’Albaida presenta una davallada del 39,06% en els huit anys de govern del Botànic. Aquesta dada “excepcional”, en paraules del secretari comarcal del PSPV-PSOE, Fede Vidal, “exemplifica com és de necessari seguir comptant amb una Generalitat amb Ximo Puig com a president perquè l’ocupació és un dels pilars fonamentals per al dia a dia de la ciutadania”.

    En xifres globals, el nombre d’aturats va baixar de 8.485 a 5.171 persones comparant els registres d’abril del 2015 respecte del 2023. D’aquesta forma, “un total de 3.314 treballadors i treballadores han aconseguit baix el govern de Ximo Puig eixir de la desocupació i millorar així les seues expectatives vitals”, segons s’apunta des de l’executiva comarcal del PSPV-PSOE.

    El descens es generalitzat en tots els municipis i en alguns casos supera el 50%. Així, entre els de major població de la Vall d’Albaida, la Pobla del Duc i Bocairent encapçalen la reducció amb un 55,94% i un 54,41%, respectivament. A continuació, se situen Castelló de Rugat en un 50,58% i Benigànim en un 50,09% mentre que Llutxent registra una davallada del 43,39% i Aielo de Malferit del 38,14%. Per a Fede Vidal, “que la desocupació baixe més intensament en localitats amb una alcaldia socialista demostra la importància de l’alineació de les polítiques locals amb les dinàmiques autonòmiques”. De fet, el percentatge es contrau fins el 36,20% en Ontinyent, el 35,81% en l’Olleria, el 34,41% en Agullent i el 32,06% en Albaida.

    En altres pobles, Quatretonda veu minvar l’atur en un 38,36%, Montaverner en un 40,54%, Alfarrasí en un 41,30% i Atzeneta d’Albaida en un 33,71%. Amb menys de 1.000 habitants, el barem fluctua entre la reducció del 75% a Carrícola i l’únic augment a Sempere que tenia una persona aturada, va arribar a no tenir-ne cap i a hores d’ara en té dos.

    Per al PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida, “l’extraordinària reducció de persones desocupades en un context farcit de situacions adverses demostra el dinamisme i l’esforç d’empresariat i treballadores i treballadors per seguir impulsant el desenvolupament econòmic a la nostra comarca amb el suport de les polítiques del president Ximo Puig”. Per això, els socialistes remarquen que “aquests temes són els realment importants a valorar a l’hora d’acudir a les urnes el pròxim 28 de maig ja que ens juguem continuar creant ocupació o retrocedir a xifres d’aturats del 2015”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -