29/03/2024 - 0:23
Més

    Els socialistes de Castelló de Rugat presenten Antonio Esquinas com a candidat

    Altres notícies

    Recuperar un poble econòmicament quebrat. Aquest és el principal objectiu que es marca el cap de llista dels socialistes de Castelló de Rugat a les properes eleccions municipals, Antonio Esquinas, que era proclamat com a candidat en un multitudinari acte obert que tenia lloc a el passat dissabte a la localitat.

    Llicenciat en Psicologia de 34 anys, amb experiència laboral al mon educatiu, la cultura i la integració, l’actual portaveu municipal socialista explicava en l’acte una part del projecte programàtic que, explicava Esquinas, “té en compte una realitat innegable: l’economia municipal està quebrada, el nivell de deute supera els recursos disponibles. Amb aquesta realitat a la nostra ment no podem, ni volem, prometre res que no siga econòmicament viable. Altres prometran qualsevol cosa per un grapat de vots, nosaltres ens comprometem a revertir esta situació treballant amb honradesa, responsabilitat i respecte pels nostres veïns i veïnes”, destacava.

    Per dur a terme aquest canvi a Castelló, Esquinas obria les portes “a tot aquell que vullga involucrar-se, perquè ací no hi ha prejudicis ni sectarismes”. Així, s’ha posat a l’abast de tots i totes una adreça electrònica (socialistescastelloderugat@gmail.com) on es poden enviar propostes i inquietuds per a un programa que tindrà tres grans prioritats: economia i treball; drets socials; i participació i transparència.

    Antonio Esquinas explicava que “crear treball deu ser la prioritat de qualsevol que arribe al govern local”. Alguns ingredients de la formula socialista seran facilitar la creació de noves empreses; potenciar Castelló com a destí de turisme rural, o estimular i promoure les cooperatives de treballadors. Respecte als drets socials, Esquinas destacava que s’ha d’ajudar a aquelles famílies que no poden fer front al pagament de elements bàsics com llum o aigua: “Això vol dir negociar amb les companyies que especulen amb aquestos bens i buscar estratègies per fer-les front”. A més, l’educació “ha de ser una prioritat”, i els diferents serveis educatius dependents de l’Ajuntament (Escoleta, Escola d’adults, etc) “han de donar el millor servei possible de la manera més econòmica”, afegia.

    Pel que fa a la participació i la transparència, Antonio Esquinas reivindicava el Fòrum de Participació Ciutadana creat durant l’anterior etapa socialista a l’Ajuntament, “una ferramenta molt important per a permetre la participació dels veïns i veïnes al Govern Local que ha estat oblidada i amagada els darrers anys, que convocarem com a mínim trimestralment i on qualsevol veí o veïna no sols podrà preguntar als regidors, sinó que articularem la forma per a que es puga votar sobre assumptes importants”, avançava. A més, s’utilitzaran els mitjans digitals actuals per a que qualsevol veí puga accedir a la informació que es genere o arribe a l’Ajuntament. Desprès de l’explicació del projecte, a l’acte es va obrir un torn de precs i preguntes que es va perllongar durant més d’una hora

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -