29/03/2024 - 1:45
Més

    Els socialistes adverteixen que la reforma de la Llei de Règim Local afectarà greument el 88% dels municipis de La Vall

    Altres notícies

    30 dels 34 municipis de La Vall d’Albaida es veuran especialment afectats per les conseqüències de l’avantprojecte de reforma de la Llei de Bases de Règim Local que ha elaborat l’Executiu de Mariano Rajoy,  “i que pretén acabar amb el municipalisme i privatitzar els serveis públics de manera encoberta”. Així ho han advertit hui el Secretari General del PSPV-PSOE de La Vall d’Albaida, Jorge  Rodríguez, i els Secretaris de Política Municipal i Organització de la seua Executiva, Rebeca Torró i Jordi Vila, en una roda de premsa on presentaven el desenvolupament a la comarca de la campanya “El teu poble no es toca” organitzada pels socialistes valencians per informar d’un avantprojecte que afectarà especialment els municipis menors de 5.000 habitants, grup al qual s’inclouen totes les localitats de La Vall d’Albaida excepte Ontinyent, l’Olleria, Albaida i Benigànim.

    El-teu-Poble-no-es-toca-PSOEJorge Rodríguez denunciava que “baix la premissa de buscar una suposada austeritat es volen carregar l’autonomia dels ajuntaments, privatitzant els serveis públics i acabant amb el municipalisme amb reformes encobertes”. El Secretari General dels socialistes explicava que la reforma “està totalment injustificada, ja que s’excusen en qüestions com els deutes que generen els ajuntaments, quan aquestos són sols el 4% del deute total de l’administració pública; o dient que hi ha molts regidors, quan el 90% treballen de manera gratuïta”. Front açò, la Generalitat “ofega els ajuntaments amb els milions d’euros que deu als municipis, i no contents amb això retallen a sanitat o educació. Els socialistes no anem a permetre estos atacs a l’autonomia dels municipis, perquè són el fruit del nostre passat, el lloc on vivim el present i sobretot són el nostre futur”, afegia.

    La Secretària de Política Municipal dels Socialistes de La Vall d’Albaida, Rebeca Torró, exposava que per tal d’explicar les conseqüències d’esta reforma, els socialistes estan repartint en mà per tota la comarca uns fullets explicatius on s’expliquen les conseqüències de la reforma plantejada pel PP, dins la campanya “El teu poble no es toca” que ja ha visitat municipis com Alfarrasí, Montaverner, Benigànim o El Palomar, que aquest dissabte s’estendrà a Bocairent i Fontanars, i en properes setmanes a altres municipis com Benissuera, Otos o Guadassèquies, “municipis xicotets que es veuran molt afectats”, assenyalava.

    L’alcalde d’un d’estos municipis, el primer edil de El Palomar i Secretari d’Organització dels socialistes de La Vall, Jordi Vila, explicava que al cas del seu municipi, de 620 habitants, la mesura afectaria al servei del Centre de Salut, a les Escoles Infantils, a les Escoles de Música, a les Escoles de Primària, al Menjador Escolar, o a les Oficines Municipals, “retallades que s’afegirien a les que ja estem patint, com ara el tancament de les oficines de Bankia, entitat que en tancar la sucursal a El Palomar ha deixat a 300 persones amb mobilitat reduïda sense possibilitat de, per exemple, gestionar-se la seua pensió”.

    El Secretari d’Organització dels Socialistes de la Vall exposava que amb la campanya “El teu poble no es toca” “els socialistes s’oposem a la diferenciació que vol fer el PP de ciutadans de 1ª i de 2ª”, llançant una crida a la gent del món rural “a mobilitzar-nos, perquè si no portaran als nostres municipis a un camí directe a la despoblació”, assenyalava.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -