28/09/2024 - 0:20
Més

    Compromís vol impulsar l’emancipació jove a Ontinyent amb més ajudes al lloguer

    Altres notícies

    El grup municipal Compromís per Ontinyent ha presentat una moció per al Ple Municipal on proposa una ampliació de les ajudes municipals al lloguer jove, amb l’objectiu de facilitar l’accés a la vivenda i fomentar l’emancipació de la joventut a la ciutat. Segons el portaveu del grup i cap de l’oposició, Nico Calabuig, la partida destinada a estes ajudes ha de créixer fins als 50.000 euros, en lloc dels 18.000 euros anuals actuals, per a ajustar-se a la realitat del mercat immobiliari.

    La joventut, el sector més afectat

    Calabuig ha subratllat la dificultat que tenen els joves per a emancipar-se a Ontinyent, a causa de l’increment dels preus de lloguer i la limitada oferta de vivendes. Segons dades recents, el lloguer ha augmentat un 102% interanual, fet que agreuja la situació per als qui volen començar un projecte de vida independent. “Garantir l’accés a un habitatge digne és un repte fonamental per a la societat i, encara que l’habitatge siga una competència autonòmica, és necessària una implicació molt més ambiciosa de l’Ajuntament”, ha afirmat.

    Adaptació de l’ordenança reguladora

    La moció també proposa la revisió de l’ordenança reguladora de les ajudes, especialment pel que fa al límit actual del preu del lloguer, que no pot superar els 500 euros mensuals. Este requisit s’ha quedat desfasat, ja que moltes vivendes superen aquest límit degut al tensionament del mercat. “La gent jove no tria vivendes més cares per luxe, sinó per falta de disponibilitat en el parc de lloguer”, ha explicat Calabuig, insistint que és necessari adaptar la regulació a la realitat actual.

    Proposta per a 2025

    La proposta d’ampliació de les ajudes i revisió dels requisits es presenta al setembre amb la finalitat de tindre temps per a incorporar-la als pressupostos de 2025. A més, Calabuig ha remarcat que esta mesura no només beneficiaria la joventut, sinó que també contribuiria a la revitalització dels barris d’Ontinyent i a la creació d’una ciutat més compacta i cohesionada

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP posa en risc 2,1 milions d’euros per a Ontinyent segons el PSPV-PSOE

    Els socialistes d'Ontinyent han advertit que la ciutat perdrà més de 2,1 milions d'euros entre 2025 i 2026 si...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -