20/04/2024 - 13:43
Més

    Compromís s’oposa al canvi de la llei forestal

    Altres notícies

    FRANCESC QUESADA DENUNCIA QUE EL CANVI CREARIA UN “COLADOR LEGAL” QUE DONARIA PAS A TOT TIPUS D’EXCESSOS URBANÍSTICS

    El regidor de medi ambient del Grup Municipal COMPROMÍS a l’Ajuntament d’Ontinyent, Francesc Quesada, ha presentat una moció al proper ple municipal a la qual la coalició valencianista s’oposa a la modificació de la Llei Forestal proposada per la Consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig.

    Segons explica Quesada, el canvi proposat pel Govern Valencià del PP, que modificaria la Llei Forestal Valenciana, permetria el canvi d’ús de sòls forestals que hagen patit un incendi forestal “amb greus conseqüències”. Esta llei entraria en contradicció amb la normativa estatal (Ley de Montes) que prohibeix aquest canvi d’ús durant 30 anys per als terrenys forestals incendiats, amb l’única excepció de que el canvi d’ús estiguera previst amb anterioritat a l’incendi forestal. “Així doncs, acabar amb la regla general mitjançant una modificació legislativa per la porta de darrere obriria la “caixa de Pandora” i suposaria un greu precedent en la desprotecció dels terrenys forestals valencians, que ja pateixen una greu pressió a causa de plans urbanístics realitzats, així com els que estan pendents d’executar-se”, destaca Quesada.

    El regidor de COMPROMÍS ha explicat que la proposta del PP permetria crear un “colador legal” que obriria el camí a tot tipus d’excessos urbanístics que traguen profit dels incendis forestals: “anys i dècades de polítiques irresponsables estan acabant amb el Patrimoni Natural del País Valencià i el deteriorament de les nostres muntanyes”, lamenta Fran Quesada.

    Per tot això, la coalició COMPROMÍS durà al ple del mes de desembre una proposta per la qual es vol que l’Ajuntament d’Ontinyent insta a la Consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient a paralitzar la modificació de la Llei Forestal 3/1993 de la Comunitat Valenciana, “i evitar així que es duga a terme aquest terrible atemptat al medi ambient i les nostres serres”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -