02/05/2024 - 1:33
Més

    Compromís per Ontinyent treballa amb la Protectora d’Animals un projecte de refugi amb visió comarcal

    Altres notícies

    Aquest dimarts se celebrava a la Seu de Compromís per Ontinyent una reunió de treball entre el candidat a l’Alcaldia, Nico Calabuig, els Números 2, 3, 9 i 12 de la Candidatura, M. Àngels Moreno, Gabriel Portero, Alina Rogoveanu i Javi Ferri, i membres de la Protectora d’Animals de la Vall d’Albaida. La trobada servia per tractar diferents aspectes vinculats a l’atenció i el benestar dels animals, com la necessitat d’un refugi o centre d’acollida d’àmbit comarcal i professionalitzat per a animals, una major col·laboració entre els municipis de la comarca per abordar les necessitats comunes, més sensibilització sobre la importància de tindre cura dels animals, implicant a l’àmbit educatiu, o l’actualització de les ordenances municipals i el pressupost destinat a aquesta àrea.

    En paraules del candidat a l’Alcaldia d’Ontinyent i Portaveu Municipal de Compromís, Nico Calabuig, “les persones que formen part de la Protectora d’Animals de la Vall d’Albaida, les persones que gestionen colònies municipals de gats, i totes aquelles persones voluntàries que aporten la seua col·laboració, fan un treball molt important pel bon tracte als animals a la nostra ciutat. Aconseguir una ciutat més amable i saludable també passa per atendre aquestes necessitats i dotar de recursos les actuacions encaminades a tindre un control i millorar el benestar dels animals que viuen al nostre nucli urbà i al disseminat”.

    Calabuig exposava que “una de les principals necessitats seria la dotació d’un refugi o centre d’acollida, que puga facilitar la tasca de les persones voluntàries, oferint un lloc segur per als animals, on puguen estar protegits de la temperatura i els fenòmens meteorològics, i on l’alimentació estiga resguardada. Aquest refugi hauria de ser d’àmbit comarcal per optimitzar recursos en col·laboració amb altres municipis, i hauria d’incorporar els diferents perfils professionals que intervenen, com la neteja i alimentació, l’atenció veterinària, o l’accés al servei de forma ininterrompuda durant tota la setmana, el cap de setmana inclòs, per tal de poder donar una resposta integral davant qualsevol situació, i comptar amb un espai referent en cas de troballa d’algun animal per part de la ciutadania”.

    “Dins aquest objectiu, és clau buscar fórmules de col·laboració amb altres municipis i amb la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, per tal d’aplicar un model d’atenció als animals de carrer més actualitzat, i que permeta actuar de forma eficient i coordinada davant les necessitats dels diferents pobles i ciutats. Per separat, cada municipi té més dificultats per a poder donar una resposta correcta a aquestes situacions, però a través d’un espai amb vocació comarcal se sumarien esforços, recursos i persones”, subratllava Calabuig.

    La Número 2 de la Candidatura, M. Àngels Moreno, assenyalava que “una altra actuació clau que compartim amb la Protectora d’Animals és aprofundir en la sensibilització i la informació respecte a la funció que realitzen les entitats i persones dedicades al benestar dels animals. És essencial que hi haja una major consciència col·lectiva sobre la importància i els beneficis d’aquestes accions. Així mateix, implicar a l’àmbit educatiu, convertint l’atenció i la cura dels animals en una forma d’educació a través de visites, tallers, xarrades i altres iniciatives, permetria transmetre valors positius a tot l’alumnat”.

    Moreno exposava que “l’acció municipal també pot tindre altres vessants, com l’actualització de les ordenances que tenen a veure amb els animals, que fa molts anys que no s’actualitzen. Per descomptat, també s’hauria d’aspirar a destinar un pressupost suficient, que ajude a complir amb les actuacions previstes per la Protectora. I per últim, contribuir a la visibilitat d’aquestes iniciatives a través de la difusió en xarxes i espais municipals, ajudant a canalitzar aquella gent que vol participar en elles o necessita la seua ajuda, i no sap on dirigir-se”.

    “Agraïm a la Protectora d’Animals, a totes les persones voluntàries que gestionen les colònies, i a la xarxa de persones, entitats i professionals que els donen suport, la seua tasca pel bé comú i el benestar dels animals. Des de Compromís per Ontinyent compartim la necessitat de continuar treballant per una ciutat més amable, viva i respectuosa, i estarem al costat de les entitats i persones, atenent les seues necessitats i demandes”, concloïa Moreno.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Generalitat dóna llum verda a la planta solar de Castelló de Rugat amb requisits per a la conservació dels jaciments

    La Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori ha donat l'aprovació inicial a una nova planta solar de 45...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -