28/03/2024 - 23:33
Més

    Calabuig trasllada la problemàtica de les gelateries a la Directora de Comerç perquè informe al Ministeri

    Altres notícies

    Aquest dimarts ha tingut lloc una reunió telefònica entre el regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, i la Directora General de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, Rosanna Seguí, en la qual Calabuig ha traslladat la problemàtica de les gelateries d’Ontinyent, que es mantenen tancades al públic, com totes les gelateries de l’Estat, tal com estableix el Decret d’Estat d’Alarma del Govern d’Espanya.

    Nico Calabuig ha explicat que “les gelateries de la nostra ciutat són xicotets comerços d’alimentació de proximitat, i per això pensem que podrien vendre els seus productes, complint amb totes les mesures de seguretat i limitacions, com la resta d’establiments. Actualment la ciutadania pot adquirir gelats i altres productes refrigerats en els grans supermercats, el que suposa un greuge comparatiu amb les gelateries, que es mantenen tancades i podrien oferir aquests mateixos productes”.

    En aquest sentit, tal com ha apuntat Calabuig, “hem traslladat la preocupació dels comerços del sector a la Directora General de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, la nostra companya Rosanna Seguí, qui ha fet seua aquesta demanda, comú a moltes localitats, i la traslladarà aquest dimecres en una reunió sectorial amb el Ministeri de Comerç, Indústria i Turisme, amb l’objectiu de poder repensar la situació”.

    Segons el portaveu de Compromís per Ontinyent, “el que es plantejaria és que una gelateria puga oferir els seus productes al públic, tal com ho fa un forn, una carnisseria o un comerç de comestibles, garantint en tot moment les mesures de distanciament social establertes en aquests moments. És a dir, caldria estudiar permetre que una persona puga anar a comprar gelats, però no consumir-los en la mateixa gelateria ni al carrer, sinó en sa casa”.

    Nico Calabuig ha conclòs incidint en què “és molt important que aquesta problemàtica puga visibilitzar-se i traslladar-se a l’àmbit estatal, del qual depén la decisió, ja que açò pot permetre debatre la qüestió i que des del Ministeri puga reconsiderar-se. Per això volem agrair la predisposició de la Directora General, Rosanna Seguí, qui reivindicarà davant Madrid aquesta situació en defensa de les gelateries valencianes”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -