24/04/2024 - 5:58
Més

  Ontinyent duplicarà la superficie del cementeri municipal per comptar amb espai per a almenys els propers 200 anys

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent duplicarà la superficie del cementeri municipal als propers anys per tal de comptar amb espai per cobrir la demanda de ninxols i columbaris almenys durant els propers 200 anys. El regidor de Territori, Óscar Borrell explicava que “haviem adquirit entre 2022 i 2023 dues parceles adjacents, de 17.000 i 13.300 m2, per a un total de més de 30.000 m2 justament al costat del cementeri, un equivalent a 4 voltes la superficie de l’estadi El Clariano. Ara hem adjudicat la redacció del projecte bàsic global i del projecte de execució de la 1ª fase de l’ampliació, el que suposa un pas endavant cap a una actuació important per al futur d’aquest espai”, apuntava.

  Borrell explicava que “les actuals instalacions del cementeri tenen 25.000 m2, i amb esta nova obra podrem comptar amb un cementeri de més de 50.000 m2. Veient el ritme de defuncions i per a ser previsors ens preparem per al futur, estimant-se que tindriem espai per atendre les defuncions durant almenys els propers 200 anys”, assenyalava. L’empresa adjudicatària del projecte d’ampliació, per import de 37.000 euros, és Virtuarch Studio, SLP, especialitzada en intervencions al patrimoni arquitectònic, rehabilitació residencial, arquitectura educativa i projectes tecnològics, que entre altres actuacions ha treballat en els projecte de restauració de la Porta dels Apòstols de l’Esglèsia Arxiprestal de Morella, el Palau de Sant Joan de Cinctorres o el magatzem de proveïments de Ceuta del SXVIII per al seu ús com a arxiu de la ciutat i museu militar.

  Construcció inminent de 100 columbaris

  Altra de les actuacions previstes pel govern municipal consisteix en la construcció imminent de 100 columbaris al pati principal de les instal·lacions actuals del “Camp Sant”, una intervenció que donarà resposta a l’augment de la demanda derivada per l’increment de les incineracions. Cal apuntar que l’Ajuntament està treballant en la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per tal de fer possible la instal·lació del nou crematori que projecta incorporar al seu tanatori l’empresa ontinyentina Funeraria Gramage, SL, al polígon Casa Balones. Els ultims tràmits executats han estat l’aprovació dels informes ambientals i territorial estratègics necessaris per tal de procedir a la modificació del PGOU.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -