02/12/2024 - 17:12
Més

    Ontinyent duplica la demanda d’ajudes al lloguer jove i atén el 100% de les sol·licituds

    L’Ajuntament d’Ontinyent ha aconseguit duplicar la demanda d’ajudes municipals per al lloguer jove en la seua quarta convocatòria anual, amb una xifra de 17 sol·licituds enfront de les 8 de l’any anterior. La iniciativa permetrà que tots els joves que ho han sol·licitat reben el suport econòmic establit, gràcies a la decisió de l’ajuntament d’augmentar la partida per a cobrir el 100% de les peticions.

    El regidor de Joventut, Àlex Borrell, ha destacat que aquesta resposta positiva demostra “la bona acollida d’una convocatòria que enguany ha comptat amb una gestió eficient i la disposició de recursos econòmics suficients per atendre tots els joves que han sol·licitat l’ajuda”. La subvenció consisteix en una aportació de fins a 100 euros mensuals (1.200 euros anuals) per a cada jove beneficiari, una mesura que busca facilitar l’accés a l’habitatge en un context de dificultats per al jovent.

    Requisits i compatibilitat amb altres ajudes

    Les ajudes, vigents des de l’any 2021, estan disponibles per a persones d’entre 18 i 35 anys empadronades a Ontinyent que disposen d’un contracte de lloguer sobre una vivenda habitual al municipi. La compatibilitat d’aquestes subvencions amb altres ajudes al lloguer ha sigut un factor decisiu per a la millora de la convocatòria, ja que permet als joves accedir a recursos addicionals sense perdre el suport municipal. En anteriors anys, la Generalitat Valenciana ha establit ajudes autonòmiques més elevades però incompatibles amb les ajudes locals, fet que ha influït en la decisió de molts joves sobre quines ajudes sol·licitar.

    Segons ha explicat Borrell, “per part de l’Ajuntament no hi ha cap inconvenient perquè aquestes ajudes siguen compatibles amb altres subvencions, però la Generalitat, que té la competència en vivenda, aplica una normativa que, en fer incompatibles les seues ajudes amb les d’altres administracions, fa que alguns joves renuncien a les nostres per optar a les autonòmiques”. No obstant, des de l’Ajuntament han expressat el seu compromís amb els joves d’Ontinyent, destacant que les polítiques de joventut han d’anar més enllà de l’organització d’activitats d’oci, centrant-se en problemàtiques reals com l’accés a una vivenda digna.

    Evolució de la iniciativa al llarg dels anys

    Des de la seua posada en marxa fa tres anys, les ajudes al lloguer jove han augmentat tant en pressupost com en nombre de beneficiaris. El 2021 es va comptar amb una partida inicial de 6.000 euros que va permetre beneficiar a sis persones. L’any següent, el pressupost es va quasi triplicar fins als 15.000 euros, beneficiant a 15 persones, de les quals una va renunciar posteriorment. En 2023, la partida va ascendir als 18.000 euros, però només es van consumir 6.300 euros, fet que va beneficiar a vuit joves, dos dels quals van renunciar també a causa de la incompatibilitat amb altres ajudes.

    Enguany, el nombre de sol·licitants ha arribat al seu màxim històric i ha superat els anys anteriors, amb 17 peticions acceptades. Així, Ontinyent no només respon a una demanda creixent, sinó que ratifica el seu suport als joves de la ciutat per fer front a la problemàtica de l’accés a la vivenda.

    Amb aquesta quarta convocatòria, l’Ajuntament d’Ontinyent reafirma la seua intenció de mantenir i millorar les polítiques d’ajuda al lloguer jove, un suport fonamental per als joves d’Ontinyent que busquen establir-se a la seua ciutat i construir el seu futur.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El nou president de la Societat de Festers presenta els projectes per al seu mandat

    L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, han rebut aquesta setmana al nou...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -