Les ajudes de l’Ajuntament d’Ontinyent al lloguer jove han tancat la seua convocatòria d’enguany, a la qual s’ha pràcticament duplicat les ajudes concedides: Seran 16 els i les joves beneficiaris, front als 9 de l’any anterior, amb quantitats que oscil·len entre 386 la menor i 1200 la major, en funció del barem establit en les bases. En total s’han registrat 20 sol·licituds, les 16 aprovades, juntament a altres 2 que no han aportat la documentació, 1 que ha renunciat i 1 que no compleix amb els requisits.
El regidor de joventut, Jordi Vallés, explicava que “l’ajuda al lloguer jove era una reivindicació històrica i hem volgut posar el nostre granet per a ajudar a la gent jove, i més en un context com el de les crisis internacionals que venim vivint aquests últims anys”. Les ajudes tenen en compte aspectes com que l’immoble llogat estiga situat en els barris de La Vila o el Poble Nou, per a contribuir a revitalitzar el centre històric, i també es tenen en compte altres factors com la renda de les persones sol·licitants o les seues circumstàncies familiars. Són ajudes a més totalment compatibles per part de l’Ajuntament amb les d’altres organismes que també ho contemplen així.
Vallés afegia que “volem fer polítiques actives de joventut no sols vinculades a l’oci, festes i concerts, que també, sinó donant importància a la formació i al suport a les necessitats dels i les joves amb polítiques serioses en matèria de Joventut. Per això vam posar en marxa el “Pla de Joventut”, el “Fòrum Jove”, la Setmana de la Joventut amb tallers demandats pels i les joves, o aquestes ajudes al lloguer. Les ajudes van en esta edició en la seua majoria per a lloguers en el Poble Nou i la Vila, on també tenim la residència muncipal d’estudiants a preus avantatjosos.
L’emancipació jove és un tema seriós, i amb mesures com aquestes volem ajudar”, manifestava.