22/10/2024 - 17:06
Més

    Nous cursos de confecció industrial i competències digitals a Ontinyent per a la inclusió social

    L’Ajuntament d’Ontinyent ha ampliat el programa “Itinerari Viu” amb nous cursos de confecció industrial bàsica i millora de competències digitals durant l’últim trimestre de l’any. Aquestes accions formatives estan dissenyades per afavorir la inclusió social de persones en situació de vulnerabilitat i s’han desenvolupat amb la col·laboració d’entitats com AITEX i ADECCO.

    Un programa per a la inclusió social i laboral

    La regidora de Política per a les persones, Paula Soler, ha destacat la importància d’aquest programa, que compta amb el suport del Fons Social Europeu (FSE) i la Generalitat Valenciana. L’objectiu principal d’”Itinerari Viu” és donar suport i oportunitats d’igualtat a persones en situació de risc social, facilitant accions de promoció de la seua autonomia personal i fomentant la seua inclusió en la societat.

    Confecció industrial: formació adaptada al mercat local

    El nou curs de confecció industrial bàsica, desenvolupat en col·laboració amb AITEX, ofereix una formació pràctica en l’ús de màquines industrials com la remalladora i la plana, fonamentals en el procés de producció tèxtil. Aquest sector ha estat històricament un motor econòmic per a Ontinyent, i la formació està enfocada a capacitar els participants amb habilitats tècniques essencials per accedir al mercat laboral local.

    Paula Soler ha subratllat que “el sector tèxtil ha estat, durant dècades, un eix de creixement per a Ontinyent. Aquest curs respon a les necessitats actuals del mercat, reforçant l’oferta de treballadors qualificats per a aquest sector clau”.

    Combatent la bretxa digital

    Una altra de les novetats és la col·laboració amb ADECCO per a oferir tallers de competències digitals. Aquesta formació pretén combatre la bretxa digital, dotant als participants d’eines per millorar les seues habilitats tecnològiques i adaptar-se a les exigències del mercat laboral actual. Gràcies al suport de la Direcció General d’Inclusió i Cooperació al Desenvolupament, aquestes accions permeten que persones amb dificultats en l’accés a la tecnologia puguen desenvolupar-se i millorar la seua situació laboral.

    Una oferta formativa diversa

    El programa “Itinerari Viu” continua oferint una àmplia gamma de cursos i tallers que inclouen habilitats socials, comunicació assertiva, alfabetització digital, i formacions per a treballs específics com monitor de temps lliure o reposador i caixer de supermercats. També s’imparteixen tallers d’autoconeixement, musicoteràpia i hàbits prelaborals, tots ells dissenyats per a promoure la inclusió social i laboral.

    Actualment, més de 120 persones estan participant activament en aquestes formacions, mentre que el programa dona suport a un total de 300 persones usuàries. Aquestes accions són essencials per ajudar les persones en situació de vulnerabilitat a desenvolupar les habilitats necessàries per accedir al món laboral i millorar la seua qualitat de vida.

    Un futur amb més oportunitats per a tots

    “Itinerari Viu” reafirma l’aposta d’Ontinyent per la inclusió social i laboral, oferint oportunitats reals a aquells que més ho necessiten. A través de la formació i la capacitació, l’Ajuntament pretén millorar l’autonomia personal i laboral de les persones participants, contribuint al desenvolupament social de la ciutat.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Intercanvi d’experiències d’igualtat entre autoritats locals de l’Equador i la Vall d’Albaida

    Una delegació formada per vicealcaldesses i regidores de diversos governs locals de l'Equador ha visitat quatre municipis de les...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -