Les polítiques en materia d’Igualtat del Govern d’Ontinyent han estat exposades com a exemple d’acció en la jornada “la importància del municipalisme en la lluita contra les violències masclistes”, organitzada aquest divendres al marc de la I Jornada contra la Violència de Gènere del municipi d’Olocau. La regidora d’Igualtat d’Ontinyent, Natàlia Enguix, participava com a ponent a esta jornada, juntament amb l’exvicepresidenta del Govern i actual presidenta de la Comissió d’Igualtat al Congrés dels Diputats, Carmen Calvo; María Eugenia Rufino, alcaldessa de Salobreña; i Regina Llavata, regidora d’Igualtat de La Pobla de Vallbona.
La jornada, oberta per a públic en general, ha tingut com a objectiu oferir un espai de debat, diàleg i reflexió sobre el paper que des dels municipis es pot realitzar per a combatre la xacra de la violència de gènere. A la seua intervenció, Natàlia Enguix feia un repàs per les distintes línies d’acció empreses a Ontinyent en matèria d’Igualtat i lluita contra la violència de gènere, un treball del que destacava la transversalitat en totes les àrees del Govern, amb accions coordinades amb altres àrees com Educació, Joventut, Fira i Festes, Urbanisme o Serveis Socials.
Enguix destacava també la importància de l’aposta econòmica i amb recursos humans per fer polítiques d’Igualtat, posant de relleu en aquest sentit que a Ontinyent es respon amb recursos propis i s’obtenen ajudes externes, a més d’haver-se reforçat la plantilla als últims anys incloent noves figures a la plantilla com una agent d’igualtat, una promotora d’igualtat o una assesora jurídica, a més de comptar-se amb una treballadora social especialista en temes d’igualtat.
La regidora també repassava els distints fòrums i grups de treball contra la violència de gènere dels que forma part l’Ajuntament, així com les diferents accions de sensibilització i intervenció dutes a terme. En aquest sentit, incidia en aspectes com la posada en marxa de dos habitatges temporals d’acollida per a dones víctimes de violència de gènere; la posada en marxa de l’Escola Feminista; el desenvolupament del Pla Municipal d’Igualtat; projectes de coeducació com la Perruca de Luca i una app que integra tots els serveis en matèria de violència de gènere.
També feia al·lusió al foment del llenguatge inclusiu en l’administració; les xerrades en centres educatius; les accions formatives per als personal municipal i les forces i cosos de seguretat; l’habilitació de punts violeta en esdeveniments públics; o les completes programacions d’activitats que es realitzen coincidint amb dates com el 8 de març o el 25 de novembre, entre d’altres.