16/06/2024 - 18:07
Més

  Les obres per millorar la resposta a les fortes pluges responen satisfactòriament a Ontinyent

  Altres notícies

  Les obres efectuades per millorar la resposta als episodis de fortes pluges estan responent satisfactòriament a Ontinyent. Actuacions com l’enderroc de les cases de Cantereria, les obres antiinundacions a Benarrai o el nou colector general d’aigües adjacent al riu Clariano permeten a la ciutat afrontar les precipitacions de manera molt diferent a la DANA de 2019.

  L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, ha estat fent seguiment des de primera hora del matí d’aquest dimarts de l’episodi de pluges que per ara ha registrat més de 130 litres per m2 a la ciutat, i que ha obligat a suspendre les clases en tots els centres educatius de la ciutat i a tallar diversos passos inundables, com el del Camí Vell de Xàtiva, el de La Clariana, la carretera del Carril o el Camí d’Agullent.

  Alguns dels punts que històricament comportaven més perill per a les persones afronten aquest episodi de manera radicalment diferent. A la zona de Cantereria, on es va haver d’evaquar al veïnat en la DANA de 2019, l’enderroc de les cases dins el projecte del nou parc inundable, que està executant-se amb ajuda de la Conselleria d’Habitatge i els Fons europeus FEDER, permet eliminar els riscos derivats d’un possible desbordament del riu Clariano.

  A la zona de Benarrai, la zona inundable de laminació creada amb ajuda de la Diputació de València està captant l’excés d’aigües i evitant les inundacions que històricament patia el veïnat de l’entorn. Finalment, el nou col·lector general d’aigües, renovat amb ajuda de la Conselleria d’Agricultur, EGEVASA, la Diputació de València i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, està funcionant sense cap alteració per les pluges.

  Jorge Rodrñiguez explicava que “al seu dia vam haver de prendre decisions complicades, i s’ha hagut de fer molt de treball i implicar a moltes entitats i administracions, però la situació a hores d’ara és radicalment diferent a la de la DANA de 2019, les noves infrastructures estan responent, i podem dir que hui Ontinyent és un ciutat molt més preparada per fer front a estes situacions que tot apunta que cada volta van a ser més freqüents degut al canvi climàtic”, concloïa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -