La interpretació d’enguany de la marxa mora “Chimo” durant l’acte de l’Entrada de Bandes d’Ontinyent ha aconseguit un impacte extraordinari en les xarxes socials, aproximant-se al milió de visualitzacions. Aquestes dades remarquen el poder de difusió i l’interès internacional que genera aquesta emblemàtica composició musical, un dels símbols més reconeguts de les festes de Moros i Cristians de la ciutat.
El vídeo ha arribat a ser visualitzat des de 15 països, entre els quals s’inclouen Alemanya, Bèlgica, Regne Unit, Itàlia, Països Baixos, Portugal, França, Suïssa, Romania, Grècia, Japó, Mèxic, Colòmbia i Estats Units. Aquests països pertanyen a tres continents: Europa, Amèrica i Àsia, demostrant així el caràcter global de la festivitat.
La plataforma que ha concentrat el major nombre de reproduccions ha estat TikTok, amb 456.000 visualitzacions només al compte oficial de l’Ajuntament d’Ontinyent, i altres 18.000 a la plataforma de l’alcalde Jorge Rodríguez. Aquesta xifra és seguida per Facebook, amb 186.000 visualitzacions al perfil municipal i 159.000 en el de l’alcalde. També cal destacar l’impacte a Instagram, la xarxa social X (antic Twitter) i YouTube, on el vídeo ha continuat sumant visualitzacions.
Un dels factors clau en l’èxit del vídeo ha estat la seua publicació en diferents idiomes. En Facebook i Instagram, el contingut es va acompanyar de text en cinc llengües: valencià, castellà, anglés, francés i japonés, una estratègia que ha facilitat l’accés a un públic internacional més ampli.
Les regidores de Festes, Àngels Muñoz, i de Turisme, Mª José Alhambra, han valorat molt positivament aquesta difusió, destacant que quasi triplica la xifra aconseguida l’any anterior. Segons elles, la imatge de l’acte de l’Entrada de Bandes està esdevenint un dels elements més distintius de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, que compta amb molts altres actes interessants per als visitants de la Setmana Gran.
Aquest èxit a les xarxes socials és un clar reflex de la importància creixent de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, no només com a esdeveniment local, sinó també com a fenomen cultural amb projecció internacional.