19/04/2024 - 8:06
Més

    El servei d’Atenció i Seguiment a la Malaltia Mental d’Ontinyent du a terme a l’últim any 2700 intervencions en 60 persones

    Altres notícies

    El Servei d’Atenció i Seguiment a la Malaltia Mental d’Ontinyent (SASEM) va atendre en 2022 un total de 60 persones sobre les que va dur a terme un total de 2753 intervencions de diversos tipus. Així es desprén de l’informe anual d’activitat del servei que es va posar en marxa en juliol de 2021 a la ciutat, i amb el qual, segons explicava la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, “volem seguir donant resposta a la creixent necessitat d’atenció a la malaltia mental existent a la societat”, assenyalava.

    El SASEM compta amb amb dos psicòlegs i una educadora social que presten servei d’atenció diürna de suport psicosocial a persones amb diagnòstic de trastorn mental greu (TMG) o problemes de salut mental greu (PSMG), així com amb persones amb problemes quant a l’adhesió al tractament, a la consciència de patir una malaltia mental i/o risc de marginació o exclusió social. L’atenció es presta de manera domiciliària i amb seguiment personalitzat de cada cas, per garantir dins les possibilitats de cada persona la màxima integració social i laboral.

    Paula Soler explicava que “es tracta d’evitar que la persona amb malaltia mental greu es veja privada del control de la pròpia vida i que es convertisca en espectadora de les seues necessitats i en consumidora de la cura que se li dispensa”. A tal efecte, es té  en compte la base de les capacitats i desitjos de cada persona i les seues metes per recuperar i millorar la seua vida, comptant amb el suport de la seua familia o entorn per a aconseguir-ho. L’objectiu principal és establir i enfortir la col·laboració permanent amb el cercle de suport tant natural (membres de la família, amics…) com comunitari.

    Així, les intervencions dutes a terme tenen caràcter individual, familiar, comunitari i també amb la possibilitat d’intervencions telemàtiques. De les 60 persones ateses en 2022, 53 estan en tractament mèdic; 29 presenten discapacitat (15 d’elles d’entre el 33 i el 64%, i altres 14 d’entre el 65 i el 74%), i 15 tenen reconegut un grau de dependència (10 de grau I i 4 de grau II ). Entre les transtorns més freqüents atesos es troben la depressió major recurrent, els transtorns psicòtics i el trastorn límit de la personalitat.

    Paula Soler recordadava que, a més d’aquest servei, l’Ajuntament també ha posat en marxa als últims anys altres també vinculats a la salut mental, com ara el Pla Municipal de Prevenció de la Conducta Suïcida, que ha inclós xerrades, un grup d’ajuda a familiars, una Mesa de Coordinació per a la Prevenció del Suïcidi o un manual per a tractament informatiu de la conducta suïcida als mitjans de comunicació. La informació sobre el serveis d’atenció municipal a la Salut Mental es pot ampliar al departament de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ontinyent.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -