28/02/2024 - 22:34
Més

  El servei d’Atenció i Seguiment a la Malaltia Mental d’Ontinyent du a terme a l’últim any 2700 intervencions en 60 persones

  Altres notícies

  El Servei d’Atenció i Seguiment a la Malaltia Mental d’Ontinyent (SASEM) va atendre en 2022 un total de 60 persones sobre les que va dur a terme un total de 2753 intervencions de diversos tipus. Així es desprén de l’informe anual d’activitat del servei que es va posar en marxa en juliol de 2021 a la ciutat, i amb el qual, segons explicava la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, “volem seguir donant resposta a la creixent necessitat d’atenció a la malaltia mental existent a la societat”, assenyalava.

  El SASEM compta amb amb dos psicòlegs i una educadora social que presten servei d’atenció diürna de suport psicosocial a persones amb diagnòstic de trastorn mental greu (TMG) o problemes de salut mental greu (PSMG), així com amb persones amb problemes quant a l’adhesió al tractament, a la consciència de patir una malaltia mental i/o risc de marginació o exclusió social. L’atenció es presta de manera domiciliària i amb seguiment personalitzat de cada cas, per garantir dins les possibilitats de cada persona la màxima integració social i laboral.

  Paula Soler explicava que “es tracta d’evitar que la persona amb malaltia mental greu es veja privada del control de la pròpia vida i que es convertisca en espectadora de les seues necessitats i en consumidora de la cura que se li dispensa”. A tal efecte, es té  en compte la base de les capacitats i desitjos de cada persona i les seues metes per recuperar i millorar la seua vida, comptant amb el suport de la seua familia o entorn per a aconseguir-ho. L’objectiu principal és establir i enfortir la col·laboració permanent amb el cercle de suport tant natural (membres de la família, amics…) com comunitari.

  Així, les intervencions dutes a terme tenen caràcter individual, familiar, comunitari i també amb la possibilitat d’intervencions telemàtiques. De les 60 persones ateses en 2022, 53 estan en tractament mèdic; 29 presenten discapacitat (15 d’elles d’entre el 33 i el 64%, i altres 14 d’entre el 65 i el 74%), i 15 tenen reconegut un grau de dependència (10 de grau I i 4 de grau II ). Entre les transtorns més freqüents atesos es troben la depressió major recurrent, els transtorns psicòtics i el trastorn límit de la personalitat.

  Paula Soler recordadava que, a més d’aquest servei, l’Ajuntament també ha posat en marxa als últims anys altres també vinculats a la salut mental, com ara el Pla Municipal de Prevenció de la Conducta Suïcida, que ha inclós xerrades, un grup d’ajuda a familiars, una Mesa de Coordinació per a la Prevenció del Suïcidi o un manual per a tractament informatiu de la conducta suïcida als mitjans de comunicació. La informació sobre el serveis d’atenció municipal a la Salut Mental es pot ampliar al departament de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ontinyent.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -