30/05/2024 - 14:17
Més

  Educació i Ajuntament d’Ontinyent visiten les obres que invertiran 4,8 milions d’euros als col·legis Bonavista i Martínez Valls

  Altres notícies

  El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, visitaven aquest matí a la capital de La Vall d’Albaida les obres del pla Edificant als col·legis públics Bonavista i Martínez Valls. Es tracta de dues actuacions amb una inversió conjunta prevista superior als 4,8 milions d’euros, finançades per la Generalitat i executades pel consistori ontinyentí. Als dos casos s’han registrat alguns retards deguts a les intenses pluges d’hivern i primavera, tot i que s’espera que finalment es puguen acomplir amb els terminis establits.

  En primer lloc, Garcia i Rodríguez, acompanyats de diversos regidors, tècnics municipals, autonòmics i responsables de les empreses adjudicatàries de les obres, visitaven el CEIP Martínez Valls, on s’inverteixen 2,1 milions d’euros en una actuació que contemplen la construcció de nova planta d’un gimnàs amb vestidors i magatzems, així com millores als dos edificis originals del centre, datats en 1985.

  Per executar les obres, la Conselleria d’Educació que dirigeix Raquel Tamarit ha hagut d’instal·lar aules prefabricades a uns terrenys adjacents de 4.000 m2 adequats per l’Ajuntament, aules que posteriorment seran aprofitades per l’alumnat del CEIP Vicente Gironés quan s’excuten les obres d’Edificant en aquest centre. Actualment, l’actuació està en fase de demolició dels espais a construir de nou.

  Posteriorment, s’han desplaçat fins al CEIP Bonavista, on està portant-se a terme una inversió de 2,7 milions d’euros repartides en dues fases a les zones d’Educació Infantil i Primària. A la primera fase, actualment en execució fins a desembre, s’amplia l’aulari d’Infantil amb 4 noves aules més espais complementaris, a més de crear-se una nova zona de jocs infantils i una connexió coberta i nova edificació per a serveis al pati de Primària.

  En la segona fase, que començarà posteriorment, s’inclou la dotació d’un nou ascensor, millores al revestiment tèrmic, fusteria exterior, accessibilitat, instal·lació elèctrica i climatització, o reparació de pilars i goteres, així com a la substitució de la coberta de fibrociment del gimnàs, pavimentat dels accessos als edificis i condicionament acústic del menjador.

  El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha agraït a l’Ajuntament d’Ontinyent i a l’alcalde Jorge Rodríguez la seua col·laboració i implicació en el pla Edificant. “Dona gust treballar amb consistoris com el d’Ontinyent, perquè són una mostra de la col·laboració entre Administracions, que és el fonament del pla Edificant, està funcionant molt bé i està donant els seus fruits en la millora dels centres educatius”.

  Garcia ha destacat que Ontinyent ja ha acabat actuacions de millora en cinc centres educatius, amb una inversió per part de la Conselleria de vora un milió d’euros, “i ara té en marxa dos obres importants d’ampliació i reforma que sumen 4,8 milions d’euros d’inversió que deixaran com nous els CEIP Martínez Valls, que passarà a comptar amb un gimnàs que fins ara no tenia i d’aules de 2 anys, i el CEIP Bonavista on s’està reformant i actualitzant l’aulari d’Infantil”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -