728x90px covid-aj-onti-01

Compromís seguirà reivindicant la millora de la neteja viària a Ontinyent front a l’oposició de La Vall ens Uneix

Aquest dijous tenia lloc el Plenari ordinari de l’Ajuntament d’Ontinyent en el qual es debatia la proposta de Compromís per Ontinyent sobre la millora de la neteja viària a la ciutat. El portaveu i regidor de la formació valencianista, Nico Calabuig, va realitzar la defensa de la proposta davant el Plenari, assenyalant la importància de “lluitar per un Ontinyent net i cuidat per al present i el futur, tant des del punt de vista del benestar de la ciutadania i la salubritat, com a nivell estètic”.

Calabuig va enumerar les propostes que recollia la moció, incidint en la intensificació de la neteja; la identificació i actuació en zones especialment degradades del nucli urbà; la posada en marxa de campanyes de sensibilització per a tots els sectors de població, i el foment de les conductes adequades sobre la neteja d’excrements i orina dels gossos.

La proposta va ser tombada pels 17 vots en contra de La Vall ens Uneix, front als 4 vots favorables, dos de Compromís i dos del Partit Popular. Després del Plenari, Nico Calabuig valorava el resultat, destacant que “el partit del senyor Rodríguez s’està enrocant i no acceptant cap observació o crítica de l’oposició. Hem presentat una proposta constructiva, de millora, que fins i tot enllaça amb accions que, segons el regidor Manolo Cuesta, tenia previstes el consistori, però així i tot voten en contra per a tombar-la. Ens sembla incomprensible”.

Per la seua banda, la regidora Paloma Alberola apuntava que “ens sembla molt greu que des de la Vall ens Uneix afirmen que ataquem a l’empresa concessionària del servei, quan el que plantegem són diverses millores, no la posada en dubte de la tasca de les treballadores i treballadors del servei. Els demanem que deixen d’intoxicar i pretendre enfrontar-nos de forma artificial amb el personal que treballa per Ontinyent, ja siguen els tècnics municipals o la plantilla de les empreses que presten serveis a la ciutat”.

Calabuig concloïa la seua valoració afirmant que “seguirem lluitant i reivindicant aquesta proposta. És la ciutadania qui està patint la brutícia als carrers, qui està manifestant el seu malestar per l’estat de diverses zones de la ciutat, i davant d’això, des de Compromís per Ontinyent continuarem defensant la necessitat de millorar en aquest aspecte, tant en la intensitat del servei com la tasca de conscienciació i sensibilització”.

Compromís per Ontinyent s’oposa a abandonar el servei de recollida selectiva de la Mancomunitat

El Plenari d’aquest dijous també incorporava un punt on es plantejava que la ciutat d’Ontinyent deixara d’estar adherida al conveni entre la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i Ecoembes per a la prestació del servei de recollida selectiva de paper, cartró i envasos, passant a adherir-se directament al conveni amb l’empresa.

Durant la seua intervenció, el portaveu Nico Calabuig va assenyalar que “el govern municipal pretén traure a Ontinyent del servei mancomunat de recollida selectiva, sense tindre cap informe econòmic que puga justificar aquesta decisió tan greu. És impensable que porten a debat una decisió d’aquesta importància sense que sapiguem si realment serà més beneficiosa per als interessos de la ciutadania d’Ontinyent”.

En eixe sentit, el regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent feia una crida a “una profunda reflexió, ja que és de sentit comú que 34 pobles junts tenen més força negociadora de cara a exigir millors condicions i ingressos a Ecoemebes, que una única ciutat en solitari”.

Calabuig es dirigia a la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, per recordar-li que “abans, quan governaven a la Mancomunitat i a Ontinyent, demanaven cada any amb la suficient previsió el necessari servei extraordinari de recollida que molts pobles sol·liciten en dates com el Nadal. Enguany, casualment, no s’ha fet eixa sol·licitud, no sabem si per falta de previsió de la regidora de Sostenibilitat, o per una intencionalitat política, per acabar de plantejar la seua guerra contra la Mancomunitat. Siga com siga, una absoluta irresponsabilitat i mostra de mala gestió, ja que la brutícia del voltant dels contenidors es va allargar durant massa dies”.

El portaveu de Compromís també va assenyalar que “des de La Vall ens Uneix reclamaven tindre més presència en la Junta de Govern de la Mancomunitat, però la seua representant, la regidora Natalia Enguix, només ha assistit a una junta de les últimes tres. Eixe és l’espai on hauria d’acudir a defensar els interessos d’Ontinyent i intentar buscar una solució mitjançant el diàleg amb la resta de representants”.

Compromís per Ontinyent va votar en contra “d’aquest nou intent de La Vall ens Uneix per trencar amb la Mancomunitat”, i va demanar al govern municipal “que reflexionen aquesta decisió, dialoguen amb la Mancomunitat per millorar el servei des de dins i no renuncien a la capitalitat de la comarca que ha d’exercir Ontinyent”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Primer ple telemàtic per implantar mesures econòmiques contra el Covid19

L’Ajuntament d’Ontinyent celebrarà un ple extraordinari per vídeo-conferencia la propera setmana després que l’ampliació del …